Keliauk į Aliaską su Perpasaulį.lt! Geriausių skrydžių pasiūlymų ieškok čia.

Klarko ežero nacionalinis parkas ir draustinis (Lake Clark National Park and Preserve) plyti pietvakarių Aliaskoje. Įkurtas 1980 metais, užima 16 308 kvadratinių kilometrų teritoriją.

Parkas yra Aliaskos pusiasalyje, į pietryčius nuo Ankoridžo. Centrinis jo objektas – Klarko ežeras. Teritoriją supa Aleutų kalnagūbris. Kalnagūbrį sudaro vulkaninių kūgių virtinė. Kalnagūbrio viršūnes dengia ledynai, amžinas sniegas.

Pačiame parke iškilę veikiantys Ilamnos ir Redauto ugnikalniai. Pastarasis žymus tuo, kad 1989 m. spėjo įrašyti savo vardą į pasaulinės aviacijos istoriją. Tų metų gruodžio mėnesį eilinio Redauto išsiveržimo metu dėl vulkano išmestų pelenų nustojo veikti visi keturi Boeingo 747-400, skridusio iš Amsterdamo į Tokiją, varikliai.

Sėkmingai nusileidęs Ankoridže lėktuvas tapo gyva vulkaninės veiklos padarinių orlaivio veikimui iliustracija. Tas pats „KLM“ priklausantis orlaivis, beje, buvo sėkmingai (ir pakankamai aktyviai) eksploatuojamas dar daugiau nei dvidešimt metų.

Klarko ežero nacionalinio parko ir draustinio teritorijoje esančioje vandenyno pakrantėje auga drėgnieji miškai, o kalnuose plyti tundra su daugybe turkio spalvos ežerėlių.