Rokporto popierinio namo sienos, durys ir baldai pagaminti iš maždaug 100 000 laikraščių. Mišiniu iš miltų, vandens ir obuolių žievelių buvo suklijuota 215 sluoksnių iš popieriaus, iš jų padarytos 2,5 cm storio plokštės sienoms.

Visi baldai, net laikrodis yra pagaminti tik iš popieriaus, jie funkcionalūs. Vienintelės išimtys – pianinas, kuris apklijuotas popieriumi, ir židinys. Namas stovi 80 metų. Be to, ant sienų vis dar galima įskaityti laikraščių straipsnių pavadinimus.

Nežinoma, kodėl E. Stenmanas nusprendė statyti namą iš popieriaus. 1930 m. jis išsikėlė iš namo, šis tapo muziejumi. Dabar namą prižiūri E. Stenmano giminaitė, po namą vis dar galima pavaikščioti.

Jei lankysitės muziejuje, atkreipkite dėmesį į laikrodį – jis pagamintas iš visų tuometinių valstijų laikraščių. Neprašykite užkurti židinio – teoriškai tai įmanoma, bet name iš popieriaus geriau to nedaryti. Taip pat išvysite pianiną, kuris yra tikras ir apklijuotas popieriumi.

E. Stenmanas pradėjo statyti vasarnamį. Namo karkasas pagamintas iš medžio, na o sienos – iš suklijuotų laikraščių. Popierinės sienos atsparios vandeniui. Vyriškis įsikėlė į namą 1924 m., gyveno jame iki 1930 m.

Bilietas suaugusiam kainuoja 1,5 dolerio, vaikams nuo 6 iki 14 m. – 1 dolerį.