„Business Insider“ straipsnio herojė papasakos ne apie standartinius klausimus (pavyzdžiui, „kaip jus paskiria konkretiems reisams?“ ar „kiek garsenybių jūs matėte?“. Ji papasakos apie gerokai kvailesnius klausimus. Taigi, žodis stiuardesei.

1. Ar tikrai niekada nebūnate namuose?

Pašnekovė teigia, kad tai dažniausias jai užduodamas klausimas. „Turbūt žmonės taip galvoja dėl mano darbo pobūdžio. Tačiau, nors man ir tenka daug keliauti, ant sofos savo namuose aš guliu turbūt kur kas daugiau, nei biurų darbuotojai iš kategorijos „nuo aštuonių iki penkių“. Stiuardesė pasakoja, kad per mėnesį lėktuvuose praleidžia vidutiniškai 70-80 valandų. Todėl ji užtikrina, kad namuose tikrai būna.

2. Kas keisčiausio yra nutikę lėktuve?

„Nėra tokio atsakymo į šį klausimą, kuris tenkintų visus ir visada. Kai kažkas žiūri į tave plačiai atsimerkęs ir laukdamas kvapą gniaužiančio trilerio, kažin ar jį nudžiugins pasakojimas, kaip kartą ant manęs atsirūgo kūdikis. Jų vaizduotei neturiu ką priešpastatyti, todėl ši kova pralošta dar prieš jai prasidedant“, - tikina pašnekovė.

3. Kaip man jus vadinti?

Pašnekovė tikina, kad šiuo atveju jai nėra jokio skirtumo. „Ne vieną ir ne du kartus mačiau, kaip žmonės kankinasi nežinodami, kaip į mane kreiptis. Netenku kantrybės, kai jie pradeda klausinėti „Ar galiu jus vadinti skrydžio palydove?“ arba „Juk jums nepatinka, kai esate vadinamos stiuardesėmis, tiesa?“. Iš tikrųjų, netiesa. Man visiškai vienodai ir gaila, kad normalų pokalbį nutraukia štai tokios nesmagios akimirkos“, - sako stiuardesė.


4. Ar tiesa, kad egzistuoja „Mile high club“?

Pašnekovė tikina, kad sulaukus klausimo apie kūniškų malonumų vienos mylios aukštyje mėgėjų klubo egzistavimą jai labiausiai patinka konfidencialus tonas – lyg nuo jos atsakymo priklausys, ar jiems pavyks išgauti didžiąją paslaptį. „Nenoriu nuvilti, Tačiau per tuos trejus metus, kiek dirbu, niekada nieko panašaus nemačiau ir negirdėjau apie tokius dalykus iš kolegų. Panašu, kad tai labiau primena filmo siužetą, nei realias istorijas. Kalbant atvirai, jeigu jūs į reiso pabaigą išvystumėte tuos tualetus, kuriuose neva smaginasi „klubo nariai“, taip pat suabejotumėte apie tokios „slaptos bendrijos“ egzistavimą.

5. Mano dėdės draugo dukra taip pat dirba stiuardese, ar atsitiktinai jos nepažįstate?

„Manau, kad puiku, jog žmonės taip nuoširdžiai džiaugiasi kai jiems atsakau, kad aš ją pažįstu. Malonu, kai jie sako, kad esu pirma jų pažįstama stiuardesė. Tačiau tokių kaip aš yra tūkstančiai visame pasaulyje, mes dirbame šimtuose skirtingų aviakompanijų. Taigi, greičiausiai aš jūsų dėdės draugo dukros nepažįstu“, - atsako pašnekovė.

6. Ar kiekviename mieste turite draugą?

Stiuardesė svarsto, kad jai turbūt derėtų įsižeisti išgirdus tokį klausimą, tačiau jis užduodamas taip dažnai, kad jau nustojo ją erzinti. „Ne, aš vaikino kiekviename mieste neturiu, savo laiką skiriu naujo miesto ar šalies pažinimui, nes man, kaip ir daugumai stiuardesių, patinka keliauti. Taigi, jūs mane greičiau sutiksite artimiausios bažnyčios bokšte, nei bare, siurbčiojančią kokteilius ir laukiančią kokio nors užsienietes stiuardeses medžiojančio vaikino“, - sako skrydžių palydovė.

7. Ar jūs apskritai turite tikrą darbą?

Pašnekovė neslepia, kad šio klausimo taip pat sulaukė. Ji tikina nesuprantanti, kodėl darbas su stabiliu atlyginimu ir priedais kartu su žmonėmis, kurie atsidavę savo profesijai, nėra laikomas „tikru darbu“. „Mane šis klausimas erzina, nes menkina visas tas įdėtas pastangas ir meilę, kurią jaučiu šiam darbui. Mano darbas yra toks pats darbas, kaip ir bet kuris kitas“, - sako ji.


8. Ar svajojate susitikinėti su pilotu?

Tai pats dažniausias klausimas, kurį uždavė visais laikais ir visų tautų keleiviai. „Taip, žinoma – mano gyvenimo tikslas yra pasigauti pilotą, su juo susitikinėti, o paskui už jo ištekėti. Taip aš pasieksiu viską, ko tik norėjau šiame gyvenime. Tai ir yra tikroji priežastis, kodėl pasirinkau šią profesiją, - ironizuoja pašnekovė. - Tik visa tai yra netiesa. Galiu susitikinėti su pilotu, galiu ir nesusitikinėti – jis toks pats vyras, kaip bet kuris kitas. Tai panašiai tas pats, kaip klausti medicinos seselę, ar ji savo darbe siekia įsitempti gydytoją į lovą. Žinoma, aš pažįstu kolegių, kurios susitikinėja su pilotais, tačiau dauguma mūsų darbo ir asmeninio gyvenimo nepainioja“.

Pašnekovė tikina, kad šie klausimai iš tiesų jos neerzina, nes ir pačiai ne kartą teko paklausti kitų sričių profesionalų ne ką protingiau. Vis dėlto, ji pataria kitą kartą, kai norėsite pabendrauti su stiuardesėmis, pasiteirauti jų apie kažką įdomesnio. Pavyzdžiui, kur geriausi mėsainiai Honkonge ir kur Meksikoje vietiniai geria tekilą. „Jūs nustebsite, kiek daug įdomaus ir naudingo tokiu būdu galima sužinoti“, - reziumuoja pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)