Kornvalis yra vieta, kurioje galite pasimėgauti nuostabiomis atostogomis tiek vasarą, tiek žiemos metu.

Šiame straipsnyje pateikiame 7 priežastis, kodėl turėtumėte apsilankyti Korvalyje.

Paplūdimiai

Kornvalyje rasite vienus geriausių paplūdimių visoje Jungtinėje Karalystėje. Jei važiuojate su šeima ir ieškote gražaus bei didelio paplūdimio siūlytume apsilankyti Sennen Cove, esančiame netoli Land’s End.
Kornvalis

Banglečių sportas

Bangletininkai iš visos Jungtinės Karalystės kiekvieną vasarą atvyksta į Kornvalį, kuriame „gaudo“ Atlanto vandenyno bangas. Polzeath paplūdimys, esantis šiaurės Kornvalyje – puikus pasirinkimas tiek pradedantiesiems bei mažiems vaikams, tiek gerai įgudusiems bangletininkams.
Kornvalis

Kornvalio pyragėliai

Šioje vakarinėje grafystėje galite paragauti daug skanaus maisto. Nei vienos atostogos Kornvalyje nėra pilnavertiškos be tradicinio Kornvalio pyragėlio. Juos siūlytume paragauti iš Rich Stein parduotuvėlės, esančios Padstow miestelyje.

Subtropiniai sodai

Dėl Golfo srovės Kornvalyje vyrauja ypatingai malonus klimatas. Čia ne vien dažnai šviečia saulė, tačiau taip pat auga įvairių tropinių augalų. Kornvalyje yra keletas sodų, kuriuos vertėtų aplankyti kiekvienam botanikos gerbėjui. Vienas iš jų – Lost Gardens of Heligan, esantis pietų pakrantėje netoli St. Austell miesto.

Vaizdingi žvejų kaimeliai ir uosto miestai

Kad ir kur pažiūrėtum, Kornvalyje pamatysi kažką įspūdingai gražaus. Patariame apsilankyti St. Ives – žvejų miestelyje, kuriame rasite ne vieną meno galeriją. Taip pat verta apsilankyti ir Penzance – miestelyje, įsikūrusiame prie Lamanšo sąsiaurio Mauntso įlankos. Čia rasite daug gerų restoranų ir stilingų viešbučių.
Kornvalis

Galite nukeliauti automobiliu arba traukiniu

Jums nereikės skristi lėktuvu tam, kad galėtumėte pasidžiaugti nuostabiomis atostogomis pajūryje.