Juos tikrai verta įtraukti į savo maršrutą. Dauguma keliautojų dar neatrado šių stebuklų – nuo kulinarijos sostinių iki studentiškų miestų – bet tie, kas juose pabuvojo, dalijasi pačiais geriausiais įspūdžiais, rašo iexplore.com.

Lionas, Prancūzija
Lionas, Prancūzija

Visi veržiasi į Šviesos miestą – Paryžių, bet ne mažiau įdomus yra Lionas. Kaip ir Paryžiuje, Lione žmonės taip pat moka gražiai gyventi ir linksmintis. Lionas laikomas kulinarine Prancūzijos sostine, tad čia galėsite pasimėgauti taure vyno, gyva muzika mieste ir puikiu maistu penkių žvaigždučių restoranuose. O jei tokios linksmybės jums ne prie širdies, galite apsilankyti muziejuose, kurių čia netrūksta, arba praleisti ramią popietę skaitydami knygą vienos iš miestą vagojančių upių pakrantėje.

Insbrukas, Austrija
 Insbrukas, Austrija

Insbrukas įsikūręs giliame, snieguotų kalnų apsuptame slėnyje Vakarų Austrijoje. Tai labai gražus, fotogeniškas miestas, kurį būtina aplankyti ir ištyrinėti. Dauguma Europos gyventojų laiko Insbruką studentų miestų, tačiau jis įdomus ne tik savo mokslo įstaigomis. Insbruke patartina lankytis ankstyvą pavasarį, kai aukštai Alpėse dar galima slidinėti, o nusileidus pasivaikščioti prie Ino upės, apžiūrėti senamiestį, o vakare ištyrinėti daugybę barų ir kavinių (nepamirškite, kad tai studentų miestas).

Mostaras, Bosnija ir Hercogovina
Mostaras, Bosnija ir Hercogovina

„Instagram“ svetainėje Senojo Mostaro tilto nuotraukos puikuojasi tarp privalomų Rytų Europos lankytinų objektų. Šalis, kurią kažkada nuniokojo karas, dabar vėl žydi ir traukia naują bangą energingų keliautojų, svajojančių ištyrinėti siauras, akmenimis grįstas gatveles ir skaidrius vandenis. Šis miestas jus pakerės, ypač jei jame apsilankysite baigiantis pavasariui arba ankstyvą rudenį, kai išsiskirsto vasarinės minios, o aplinkinės kaimo vietovės, lietaus nuplautos spindi vaivorykštės spalvomis.

Portas, Portugalija
Portas, Portugalija

Antras pagal dydį Portugalijos miestas savo lankytojus gali sužavėti taip, kaip nesužavės jokia sostinė. 1996 metais šis miestas buvo įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldą – jo vingiuojančios gatvelės ir pėsčiųjų tiltai traukia minias įvairiausio amžiaus žmones, ypač jaunimą. Porto, iš kurio kilęs porto vynas, rūsiuose šio vyno netrūksta, tad būkite pasiruošę gurkšnoti jį, mėgaudamiesi nuostabiais vakarais.

Granada, Ispanija

Vokietija, Anglija ir Italija visame pasaulyje garsėja savo stebėtino grožio pilimis, bet tik Granada save vadina „tūkstančių pilių kraštu“. Iš šios Ispanijos dalies kilo pasakos, o maurų pilis, žinoma Alhambros vardu, yra didžiausias jos brangakmenis. Tačiau keliautojui miestas gali pasiūlyti ne tik istoriją. Šiame Andalūzijos kampelyje normalu rytą praleisti slidinėjant kalnuose, popietę – deginantis paplūdimyje, o vakarą – kramsnojant tapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)