Visi mėgstame keliauti. Kurio iš mūsų nevilioja noras pažinti istorines vietas, įžymius statinius ir kvapą gniaužiančią architektūrą? Bet ar kada nors susimąstėte apie kitokias keliones? Keliones, skirtas pažinti šalies vietos virtuvę iš arčiau? Šią vasarą iškeiskite nuobodžias turistines ekskursijas į skonių ir kvapų kelionę!
© Shutterstock

Štai 5 patarimai, kurie pagelbės tyrinėjant vietos virtuvę.

Lankykitės restoranuose, kuriuose tiekiamas tik vietos maistas

Vienas iš efektyviausių būdų siekiant pažinti vietos virtuvę yra lankymąsis restoranuose ar kavinėse, kuriuose galite paragauti „tikro“, pagal vietos receptus, pagaminto maisto. Geriausia vieta Jūsų atradimams yra maži, šeimoms priklausantys, vietos restoranėliai ar tavernos, kuriuose paskanausite tikro, „naminio“ maisto, bei kuriuose kainos tikrai „nesikandžioja“. Venkite tarptautinių maisto tinklų, nes vargu, ar paragausite ko nors autentiško ir išskirtinio. Juk neatvykote svetur tam, kad kiurksotumėte McDonalds‘ restoranuose?

Pirkite vietos parduotuvėse

Užsibrėžkite tikslą, aplankyti kuo daugiau vietos parduotuvėlių ir turgaviečių, kuriose įsigysite vietinių prieskonių, ekologiškai užaugintų vaisių, daržovių ar šviežių jūros gėrybių ir tuoj pat pabandykite patys, pasinaudoję vietinės virtuvės receptais, ką nors pasigaminti. Taip pat apsilankę turguose ar mažose vietos parduotuvėse vienu šūviu nušausite du zuikius – apsipirksite bei turėsite puikią galimybę pasišnekučiuoti su vietiniais (vargu ar jie kalbės lietuviškai, tačiau galite pabandyti susikalbėti angliškai ar rusiškai). Taip pažinsite kultūrą iš arčiau.

Užsirašykite į maisto gaminimo kursus

Taip! Jeigu tik turite tokią galimybę, taip ir padarykite! Maisto gaminimo kursai ne tik padės iš arčiau susipažinti su vietos virtuve, bet ir išmokti gaminimo paslapčių iš vietos virtuvės žinovų bei išplėsti savo draugų ratą svečioje šalyje.

Šeimos vakarienė

Jeigu draugai iš užsienio pakvietė Jus prisijungti prie šeimos vakarienės, nesidrovėkite – griebkite butelį gero vyno ir leiskitės į vietos virtuvės pažinimo nuotykį! Juk proga pabendrauti jaukioje šeimos atmosferoje ir paskanauti tradicinio maisto, nepasitaiko dažnai! Taip pat puiki idėja yra atsinešti savo nusipirktų produktų ir pasiūlyti gaminti drauge.

Būkite aktyvūs!

Virtuvės pažinimo galimybių galite atrasti visur – išvykę į mažą istorinį miestelį, kuriame galbūt susipažinsite su vietos virtuvės „šefais“, plaukdami laivu ar kopdami į kalnus, kuriuose pažinsite ir savitą kalnų subkultūros virtuvę, kuri dažnai skiriasi nuo vyraujančios šalyje.

Taigi šią vasarą leiskitės į kvapų ir skonių kelionę. Būkite apsupti įvairiausių skonių ir potyrių, mėgaukitės kelione po nacionalines šalių virtuves ir niekada nenustokite stebėtis!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Lietuviams šiltų orų neužteko – jau ieško, kur pratęsti vasarą (2)

Šiais metais lietuviai buvo apdovanoti puikiais vasaros orais, tačiau, artėjant rudeniui, nemaža...

„Wizz Air“ skelbia 24 valandų išpardavimą (13)

„Wizz Air“ skelbia 20 proc. pigesnius rugpjūčio 15 d. užsakytus skrydžius. Bendrovės...

Pilotas: jeigu norite atvykti į vietą laiku, važiuokite traukiniu (3)

Rinka auga, keleivių skaičius didėja, bilietų kainos svyruoja, o orlaivių pilotų vis stinga –...

Ekspedicijos dalyviai JAV lietuvių kilmės asmenų sutiko net indėnų rezervate (3)

Lituanistinė ir geografinė ekspedicija „Brydė per pasaulį 2018“ savo misiją – nešti...

Poilsiaudami pamirštame saugumą: laivuose plukdoma dvigubai daugiau keleivių, nei leistina (5)

Jei lipant į laivą jums pasakytų, kad juo gali plaukti 12, o ne 22 keleiviai , ir nelaimingo...

Top naujienos

Savaitės pradžioje Lietuvos orus lems ciklonas (4)

Pirmadienio dieną Lietuva pateks į šilčiausiąją šio ciklono dalį. Aukščiausia temperatūra...

Laikantis Viduržemio jūros regiono dietos pagerėja sveikata: egzotiška mityba lengvai suderinama su lietuviška (60)

Jeigu norite valgyti kaip tikras Viduržemio jūros regiono gyventojas, pasirodo, visai nereikia...

Parduotuvės vadovas apie krentančius pardavimus: kažkas jaučiasi, bet nežinau tik kas (343)

Tiek Lietuvoje, tiek Europoje kalbama, kad šiuo metu yra ekonominis pakilimas.

Kraupios pliušiniais žaislais nuklotos vaikų kapinės: ten patekus norisi sukalbėti visas maldas, kurias moki (15)

Ilgas žvyrkelis. Šalia jo – sena, medinė, išvirtusi tvora. Aplink matosi kelios trobelės,...

Šio diktatoriaus tironija sunkiai protu suvokiama: po masinės egzekucijos prancūzams trūko kantrybė prabangiose vilose – kraupūs radiniai (105)

Centrinė Afrikos Respublika ( CAR ), nepaisant neapsakomai gausių gamtinių išteklių, išlieka...

Kremliaus logika: baugina JAV bombonešiais Lietuvoje, bet pasienyje griaudi rusų bombos (1046)

Kodėl NATO sąmoningai kursto įtampą pasienyje su Rusija ? Kodėl Lietuvoje JAV ir...

Į legionieriaus vėlyvą atsisveikinimą smagiai reagavo ir Juškevičius, ir buvęs strategas

Dar birželio antroje pusėje Žanis Peineris raitė parašą ant sutarties su Stambulo...

Baigėsi festivalis „Karklė“: didžiausi gerbėjai jau laukia kitų metų Papildytos nuotraukų galerijos (45)

Tris dienas trukusiame festivalyje „ Karklė Live Music Beatch 2018“ nuskambėjo paskutinis šių...

Nakvynės vietos įsiminė ilgam: vienoje – įdėmus savininko žvilgsnis, kitoje – dušas kambaryje (3)

Pasiskaičiusi istorijų apie prastus ir keistus viešbučius, nutariau parašyti ir savo...

Justino Jankevičiaus nebelieka „Kitokiuose pasikalbėjimuose“: šiandien mes sukame skirtingais keliais (40)

„Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjas Mantas Bertulis socialiniame tinkle „Facebook“...