G. Leo pasidalino penkiomis idėjomis, ką galima pamatyti visai šeimai Ispanijoje.

1. Kordobos (Cordoba) katedra. Suprantama, kad vaikai nemėgsta lankytis bažnyčiose, bet ši vieta ypatinga. Pasijusite lyg „Tūkstantis ir viena naktis” pasakoje ir labirinte vienu metu. Rytietiška ir įspūdinga.

Šioje vietoje anksčiau stovėjo didžiausia Europoje ir viena didesnių pasaulių mečečių, kuri vėliau paversta krikščioniška katedra.

2. Alhambra (Granada). Tai – dar vienas senovės stebuklas ir jam reikėtų skirti visą dieną. Tiesa, keblu tai, kad į Alhambrą per dieną įleidžiamas ribotas žmonių skaičius, tad rekomenduojama arba rezervuoti bilietus internetu iš anksto, arba stoti į eilę 6 ryto ir pasistengti gauti bilietą.

Alhambra – tai didžiulis maurų rūmų kompleksas, kuris buvo nuolat statomas ir plečiamas, kol tapo milžiniškas. Be bilietų galima pasivaikščioti seniausioje rūmų dalyje ir soduose, o su bilietais pateksite į gražiausias menes ir sodus.

3. Smurfų miestelis Juzcar. Teigiama, kad čia buvo filmuojamas filmas „Smurfai”. Tuomet filmo kūrėjai paprašė viską nudažyti mėlynai su sąlyga, kad vėliau perdažys norima spalva. Po filmavimo miestelį užplūdo turistai ir valdžia nusprendė visus pastatus vis tik palikti mėlynais. Smurfų atributiką atrasite visur: Smurfų statulos, Smurfų figūrėlės, Smurfų atvaizdai, mėlynos Smurfiškos kepurės, užsiėmimai, net mėlynas limonadas.
Juzcaro kaimelis, Ispanija
Tiesa, rasti ir atvykti į šį kaimelį teks serpantinais, tad gerai suplanuokite laiką, nes liksite be pramogų.
4. Miestelis su uolų sienomis – Setenil de las Bodegas. Gali būti tikri: vaikai liks išsižioję. Ir suaugusiam atvimpa žandikaulis, kai pamatai, kaip kalnas tampa stogu ar siena, kaip mažyčiai balti ispaniški namukai įsispraudę tarp uolų. Ilgai neužtruksite – pasivaikščioti ten pakaks vos valandos, nebent ilgai mėgausitės gausiomis suvenyrų parduotuvėlėmis ir turistams skirtomis kavinėmis.