Europos kelionių komisija (EKK) išpublikavo vilčių teikiančių duomenų – didžioji turistų dalis nepanikuoja dėl koronaviruso pandemijos ir tiki, kad jau artimiausiu metu į mūsų gyvenimą grįš kelionės.

Kaip rodo apklausos duomenys, trečdalis keliautojų iš Europos nusiteikę vykti atostogų jau pavasarį – kovą ir balandį. 32 proc. respondentų nurodė, kad planuoja šių metų balandį–birželį atostogauti.

Paminėtina, kad pernai rudenį atliktos apklausos rodė – žmonės bijo kurti planus ateinantiems metams ir kalbėti apie keliones. Dar prieš porą mėnesių apie atostogas pavasarį galvojo tik 12 proc. apklaustųjų.

Daugiau nei 50 proc. apklausos dalyvių tikisi, kad nuo liepos mėnesio jau visiškai atsinaujins kelionės. 40 proc. respondentų nori poilsiauti užsienyje, 36 proc. ketina atostogauti savo gimtoje šalyje.

Štai populiariausios šalys, į kurias šiemet nori patekti Europos keliautojai:

1. Ispanija
2. Italija
3. Prancūzija
4. Graikija
5. Vokietija
6. Anglija
7. Portugalija
8. Nyderlandai
9. Turkija
10. Kroatija

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)