Štai keli patarimai, kaip kurti maisto fotografijas, kuriuos pateikia clickitupanotch.com.

Pirmasis patarimas. Pabrėžkite tekstūrą, naudodami plačiai atvertą diafragmą ir susifokusuodami ties viena sritimi. Pasirinkite maisto dalį, kuri atrodo itin skaniai, ir sufokusuokite ties ja. Jei kamerą laikote rankose, naudokite užrakto greitį bent jau 1/125, tikslesniam atvaizdui. Fotografuokite žemai, maisto lygyje.

Antrasis patarimas. Pasirinkite tinkamas spalvas, kurios pabrėžtų maistą. Ieškokite audinių, įrankių, indų ir papuošimų, kurie derėtų su jūsų pasirinktu fotografuoti patiekalu. Tinkamai parinkta fono spalva paryškins ir pabrėš fotografuojamo maisto skonį bei aromatą.

Trečiasis patarimas. Naudokite detalę, kuri galėjo būti panaudota ruošiant ar serviruojant maistą, kad pabrėžtumėte „pagaminta namuose“ įspūdį. Tai gali būti, pavyzdžiui, atvėsinti patiekalą skirtos grotelės, pjaustymo lentelė, tam tikras peilis ar kitas serviravimo įrankis. Jie taip pat suteikia papildomos tekstūros fotografijai.

Ketvirtasis patarimas. Fotografuodami desertus, nebijokite jų išrikiuoti – kompozicijos gilumai ir perspektyvai. Kas gi gali būti geriau nei vienas gardus desertas? Du ar trys. Daugiau nei vienas desertas ne tik atrodo skaniau – smagu ir eksperimentuoti su perspektyva, kai maistas išrikiuotas eilėje. Taip pat pritaikykite ir savo žinias apie fotografijos kompoziciją. Pavyzdžiui, tuščia erdvė lėkštės su maistu šone patraukia akį prie lėkštės.

Penktasis patarimas. Kai tik įmanoma, naudokite natūralią šviesą švelnesniems, natūralesniems šešėliams ir šviesos efektams. Geriausia – netiesioginė šviesa nuo lango. Nereikia, kad saulė šviestų tiesiai į maistą. Pabandykite surasti didžiausią įmanomą langą ir maistą padėkite kuo arčiau lango.

Jei norite tamsesnio vaizdo su daugiau šešėlių, patraukite lėkštę kiek toliau. Jei vienintelis jums prieinamas pasirinkimas yra volframo šviesa, visuomet galite pataisyti spalvas vėliau, retušuodami fotografiją. Žinoma, bus atvejų, kai natūralios šviesos nebus – tuomet tiesiog dirbkite su tuo, kas yra.

Šeštasis patarimas. Nepamirškite mažų detalių, jos pabrėžia maistą ir atspindi jo skonius. Papuošimai lėkštės šone ar ant patiekalo suteiks profesionalumo fotografijai, ji atrodys išbaigta. Citrinos citrininių keksiukų fone, kokosas, pabarstytas ant lėkštės su kokoso pyragu – visa tai padės atpažinti maisto skonius. Kiti pavyzdžiai – cukraus pudra, šokolado drožlės, petražolės, mėtos, riešutai, žaliosios citrinos, uogos.

Septintasis patarimas. Nepersistenkite su spalvomis, retušuodami fotografiją, nes maistas gali atrodyti nenatūraliai ir nepatraukliai. Svarbiausia – kad fotografija atrodytų apetitiškai. Taigi nepersistenkite su spalvomis. Juk jūs norite, kad žmogui imtų tekėti seilės vos pažvelgus į fotografiją?

Aštuntasis patarimas. Naudokite vienspalves lėkštes ir subtilių raštų audinius, kad neatitrauktumėte dėmesio nuo maisto. Balta – tinkamiausia spalva. Ji leidžia išsiskirti maisto spalvoms. Jei naudojate raštuotus audinius, kaip kad servetėles ar staltieses, lai tai būna vienintelis raštas nuotraukoje. Kuo paprastesnis raštas, tuo geriau. Tinka maži žirneliai, neryškūs dryžiai. Atminkite – jūs norite, kad žmonės pirmiausia pastebėtų jūsų maistą.

Devintasis patarimas. Paprastų spalvų ar neryškus fonas patrauks akį prie maisto. Naudokite matinę lentelę, kurią galima nusipirkti rėmelių ar amatų parduotuvėse. Jų būna visų spalvų.

Dešimtasis patarimas. Kurkite nuotaiką turimu rekvizitu. Ar norite nufotografuoti romantiškos vakarienės lėkštę? Tegu fone atsiduria žvakės ir vyno taurės. Ar tai – pusryčiai? Rinkitės rytą primenančius elementus – uogų dubenėlį, augalą ant virtuvės palangės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)