10. Reikjavikas, Islandija. Šiauriausia pasaulio sostinė – akivaizdus pavyzdys, kaip atšiaurų klimatą galima sutramdyti giliu kultūros, intelekto, rafinuotumo ir draugiškumo pojūčiu. Šio miesto svetingumas tiesiog stulbinamas, be to, Reikjaviko gyventojai mėgsta pašėlti.
Reikjavikas
9. Oklandas, Naujoji Zelandija. Neįtikėtinai draugiški šio miesto gyventojai yra dar ir mandagūs, svetingi. Vienas skaitytojas pasakojo, kaip nepažįstami žmonės pakvietė jį stebėti kiniškų žibintų leidimo ant kalvos, nuo kurios matosi miestas, kitas rekomendavo persikelti keltu į šiaurinį Devonporto krantą su savita dvasia ir žavesiu. Daugelis sutaria, kad Oklande gyvena tiesiog nuostabūs žmonės. Miestas įtrauktas į 2014 m. svetingiausių miestų sąrašą.
Oklandas, Naujoji Zelandija
8. Budapeštas, Vengrija. Budapeštas – gražus miestas, kurio istorija kelia šypseną ir graudina, o draugiški gyventojai trokšta visiems atvykusiems parodyti visas grožybes su humoru, nepaisant sunkios istorijos. Smagu kartu su vietiniais maudyti mineralinių vandenų baseinuose, o muzika samba ne tik koncertuose, bet ir gatvėse, per radiją, kavinėse. Pavaikščiokite Pešto pusėje, patyrinėkite Budos pusę, o jei turite vaikų, būtinai nueikite į Szabo Marcipanų muziejų. Miestas pakilo iš pernai metų svetingiausių miestų sąrašo 10-os vietos.
7. Kijotas, Japonija. Iš tiesų japonai labai draugiški. Geriausias būdas juos pažinti – kur apsilankyti daugiau nei vieną kartą arba pakviesti juos pietų, vakarienės, per kurią tikrai sužinosite ką nors naujo. Kijote kiekviename žingsnyje – įvairiausios įdomybės. Viena pora atsiminė aptikusi mažytį restoraną, kuriame net angliško meniu nebuvo, o darbuotojai nekalbėjo angliškai, tačiau jie labai skaniai pavalgė ir puikiai praleido laiką. Ramybę galima rasti tarp žmonių, o šventyklos šiame mieste skirtos džiaugtis, medituoti ir viskuo gėrėtis.
Kijotas, Japonija
6. Edinburgas, Škotija. „Žmonės mums padėdavo, patardavo, kur eiti, patarnaudavo“, – atsimena vieni lankytojai. Daugelis atsimena linksmų žmonių pilnus barus, kuriuose groja muzikantai, o lankytojai šypsosi ir dainuoja. Paminėtina ekskursija Edinburgo pilyje su gidu – daug sužinosite apie Škotijos istoriją. Na o Naujųjų metų fejerverkai šiame mieste nepamirštami. Beje, atsiminkite – šaltis eina nuo vandens, tad net rugpjūtį patartina pasiimti šiltų drabužių.
Edinburgas
5. Briugė, Belgija. Pabuvoti Briugėje – lyg apsilankyti pasakoje. „Kas kartą tikėdavau, kad iš už kampo pasirodys žavusis princas, jaučiausi lyg Pelenė puotoje“, - pasakoja viena skaitytoja. Šurmuliuojančiame mieste gausu reginių, žmonių ir garsų, tačiau rytai ir vėlyvi vakarai, kai išvyksta turistų grupės, labai ramūs – puikus metas sėsti į karietą ir pasivažinėti palei kanalus, vežikui pasakojant apie miesto istoriją. O kur dailios parduotuvės ir jaukios kavinaitės, kuriose galima paragauti belgiškų vaflių su šokoladu.
4. Krokuva, Lenkija. Krokuva – tikra staigmena ir lobis. „Vis dar labiau tarp europiečių nei tarp amerikiečių populiarus miestas – tikras brangakmenis, kuriame gyvena be galo draugiški žmonės, turintys puikų humoro jausmą.“ Patartina važiuoti į ekskursiją su komunistinių laikų „Trabant“ automobiliu, užlipti į Vavelio pilies bokštą ir sėkmei paliesti Sigizmundo varpą – dešine ranka, jei norite meilės, kaire, jei norite turtų (tik ne abiem, teks rinktis viena arba kita).
Krokuva
3. Kvinstonas, Naujoji Zelandija. „Šiame mieste užgimė turistinių nuotykių dvasia – čia yra 50 maršrutų, – rašo vienas skaitytojas. – Labai draugiški vietiniai mėgsta pabendrauti su turistais, „įskaitant ir sraigtasparnio pilotą, kuris nuskraidino mus į šešias vietas, tarp kurių – ledkalnis ir jo mėgstama pietų vietelė, ne didesnė, nei iškylos staltiesė.“ Kai tiek pramogų ir tokie triukšmingi barai, šiame neįmanoma puikiai neprakeisti laiko. Tiesa, tam reikia nemažai pinigų.
Dublinas

2. Dublinas, Airija. Barai ir restoranai pilni vietinių ir turistų, atrodo, kad visi susirenka švęsti, džiaugtis gyvenimu. Daug kas sako, kad su airiais be galo linksma ir visada rasi, su kuo pasikalbėti. Regis, miestas tapo antrąja Barselona, tik be rizikos gauti saulės smūgį. Pakilo iš 2014 m. 5-os vietos svetingiausių miestų sąraše.

1. Sidnėjus, Australija. Vienas skaitytojas rašo, jos australai – be gal draugiški, lėktuve jo kompanija susipažino su australe, kuri pasisiūlė pavežti juos iš oro uosto, o paskui visą dieną vežiojo po savo mėgstamiausias miesto vietas. Kitas skaitytojas žavėjosi kelione jachta iš Sidnėjaus uosto su skaniais pietumis, maudynėmis ir žvejyba. Ir dar sakoma, nesi pabuvęs Sidnėjuje, jei nelipai garsiuoju tiltu. Pakilo iš 2014 m. 5-os vietos svetingiausių miestų sąraše.