Gioremė (Turkija)

Už galimybę pamatyti neįtikėtinus Gioremės uolienų darinius, į kuriuos buvo „įstatytos“ milžiniškos gražios šventyklos, gali būti gražiau nebent galimybė pamatyti visa tai iš karšto oro baliono, skrendančio viršum jų.

Torunė (Lenkija)

Abipus Vyslos upės esantis gotikinis miestas ne toks perpildytas kaip Varšuva ar Krokuva. Jis garsėja savo teatro scena ir tuo, kad yra Mikalojaus Koperniko gimimo vieta. Ką dar privalu pamatyti Torunėje? Imbierinius meduolius, kuriais ir garsėja šis miestas, muziejus.

Manarola (Italija)

Apsilankykite Manaroloje – seniausiame ir kone mažiausiame Činkve Terės mieste, kuris garsėja iš Ligūrijos jūros ištrauktais jūros produktais, saldžiu vynu „Sciacchetra“ ir ramybe bei tyla (neleidžiama važinėti automobiliais). Jeigu norite pasiekti Manarolą, bet kuriame Činkve Terės mieste sėskite į „Pisa Centrale“ traukinį, kuris kainuoja nedaug, o važiuoja kelis kartus per dieną.

Ikarija (Graikija)

Ši Graikijos sala tikrai kažkuo ypatinga, mat jos gyventojai paprastai sulaukia šimto metų. Geriausia čia lankytis vasarą, kai vyksta įvairias religines šventes minintys festivaliai. Nuo gegužės iki spalio mėnesio tokie šventimai vyksta kartą ar du… per savaitę.

Halštatas (Austrija)

Kartais „Austrijos perlu“ vadinamas Halštatas yra vaizdingas kaimas, kuriame taip pat negalima važinėti automobiliais. Aplink Halštatą yra ne viena druskų kasykla, kurioje jums surengs neužmirštamą ekskursiją.

Olesiundas (Norvegija)

Kai lankysitės Olesiunde, būtinai užsukite į Tiunesete esantį parką „Atlantic Sea Park“. Tai didžiausias jūros vandens akvariumas Šiaurės Europoje. Jeigu apsilankysite gruodį, galėsite išbandyti slidinėjimą Siunmorės kalnuose.

Kotoras (Juodkalnija)

Pakrantės miestas Kotoras iš tikrųjų yra senas Viduržemio jūros uostas. Kotoro įlanka yra apsemtas upės kanjonas. Klinčių uolų supamas miestas garsėja vienu iš geriausiai išsilaikiusių viduramžių senamiesčių pasaulyje. Kotoras yra pasaulio paveldo sąraše kaip gamtinis ir kultūrinis istorinis regionas.
Kotoras, Juodkalnija

Piranas (Slovėnija)

Siauros gatvelės ir gotikinės alėjos veda per visą istorinį Slovėnijos miestą, įsikūrusį pačiame siauro pusiasalio gale. Čia net nebūtini patogūs kelioniniai batai – miestelis toks mažas, kad iš vieno galo į kitą nueisite vos per pusvalandį.

Rovinis (Kroatija)

Prie Adrijos jūros įsikūręs Rovinis yra veikiantis žvejybos uostas, garsėjantis šviežiais jūrų gėrybių patiekalais ir neįtikėtinu Viduržemio jūros regiono oru. Visai netoliese yra ir Brijuni Nacionalinis parkas, kur galėsite išvysti senovines romėnų vilas ir Bizantijos rūmų liekanas.

Portas (Portugalija)

Nors tai antras pagal dydį Portugalijos uostas, Portas turizmo prasme yra atsidūręs šešėlyje. Lisabonos šešėlyje. Intensyvus kultūrinis gyvenimas ir spalvingi vietos pastatai tikri verti jūsų dėmesio. Būtinai užsukite į didelį turgų „Mercado do Bolhao“, kur galėsite įsigyti šį tą skanaus – pradedant šviežiai iškepta duona ir baigiant žuvimi, kuri vos prieš kelias valandas plaukiojo Atlante.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)