Kitos tėra iliuzijos, kuriomis tikime, nes taip mums yra patogiau, net jei žinome giliai širdyje, kad tai yra netiesa.

Štai dažniausiai pasitaikančios melagystės, kuriomis mielai naudojasi daugelis ir sėkmingai apgaudinėdami patys save kelionėse.

1. Kelionių krepšys tinkamo dydžio. Net žinodami, kad egzistuoja avialinijų taisyklės ir reikalavimai kelionės lagaminams, mes linkę apgaudinėti save ir kitus. Vis tik prisikrauname daugiau daiktų, kurių svoris, panašu, kad gerokai viršys leistinas normas, tačiau iki paskutinės akimirkos tikimės, kad pavyks su tokiu iškeliauti svetur.

2. Viešbučio nereikia, nes nakvoti galima lėktuve, autobuse ar traukinyje. Galvojame, kad važiuodami iš vieno miesto į kitą naktiniu autobusu galėsime jame pailsėti, pamiegoti ir neverta užsakinėti viešbučio. Tačiau dažnai užmigti autobuse trukdo kiti žmonės, nepatogios sėdynės ir miestą pasiekiame pavargę.

3. Nesitikrinsime darbo pašto. Dažnai sau žadame, kad pailsėsime nuo darbinio pobūdžio laiškų, pasitikrinsime paštą tik grįžę į biurą. Tačiau darome visiškai kitaip.

4. Skrydis 6 val. ryto – visai neblogas pasirinkimas. Skrydis anksti ryte yra gerokai pigesnis nei vėlesni variantai. Manome, kad tiesiog nueisime miegoti labai anksti, daiktus susidėsime vakare, kelsimės 3val. nakties, kad nusigautume į oro uostą likus dviem valandoms iki skrydžio, bet tai mums nesukels jokių papildomų rūpesčių. Tačiau puikiai žinome, kad tokia kelionės pradžia labai išvargina.

5. Šito drabužio tikrai prireiks. Nors yra daug patarimų, kaip tinkamai pasiruošti kelionei ir kokių daiktų vis tik vertėtų nesiimti, tačiau dažnai klaidingai galvojame, kad kelionės metu prireiks ir maudomuko, aukštakulnių vakarinės suknelės. Ką teks daryti, jei netikėtai būsite pakviestas į vakarėlį prie baseino ar prabangią vakarienę ir neturėsite tinkamo drabužio. Bet, kaip žinome, didžioji dalis drabužių taip ir būna nepaliesta kelionės metu.

6. Beveik nebūsite viešbutyje. Norėdami sutaupyti, dažnai renkamės kambarį pigiausiame viešbutyje, tikindami save, kad jo vieta ar sąlygos neturės įtakos kelionei, nes jame leisime labai mažai laiko. Tačiau dažnai pasitaiko atvejų, kada taip padarę, dar ilgai prisimename prastai dirbantį personalą ar nešvarų dušą.

7. Šie batai kojų nenutrins. Suprantama, kad naujus batus, kurie nupirkti vakar, norisi avėti. Bene dažniausias melas sau, kad nauja batų pora nenutrins kojų ir bus ypač patogūs kelionės metu.

8. Labai šalta tikrai nebus. Kokios bebūtų oro prognozės, tačiau tikimės, kad bus šilčiau. Dažnai save įtikinėjame sakydami, kad visą dieną vaikščiosime ir judėdami sušilsime, taigi tikrai nereikia imti to švarkelio ar striukės.

9. Išleisite tik numatytą pinigų sumą. Neretai planuojame, kad bankomatu pasinaudosime vos vieną kartą kelionės pradžioje, išsigryninsime 100 eurų ir tai bus suma, kurią leisite sau išleisti. Tačiau kelionės išlaidos dažniausiai būna didesnės negu tikėjomės.

10. Visą kelionės laiką nesinaudosite socialiniais tinklais. Dažnai jaučiamės pavargę dėl nuolat beprasmiškai švaistomo laiko socialiniuose tinkluose, todėl keliaudami žadame visiškai atsiriboti nuo technologijų ir mėgautisi būvimu čia ir dabar. Nebent kelionė traukiniu būtų labai nuobodi ir jame turėtų bevielį internetą.