19
Kitas

9. Triušiukai

Neverta muziejaus salės? Visgi kartais atsiranda tokių, kurie pažvelgia į viską kitu kampu ir sugalvoja, kad pasauliui itin reikia, tarkime... šlapimo muziejaus.

10. Skrudintuvai

Jei manėte, kad skrudintuvai yra tiesiog vaikų mėgstamas prietaisas pasiskrudinti duoną, vadinasi, nežinote įdomios jų istorijos ir įvairovės. Skrudintuvų muziejaus fondas (The Toaster Museum Foundation) yra maža ne pelno siekianti organizacija, skirta puoselėti skrudintuvų istoriją.

Deja, muziejus dabar uždarytas, tačiau dar yra tikimybė, kad ateityje vėl atvers duris lankytojams. Organizacijos įkūrėjai mano, kad muziejus nėra tik vieta pamatyti skirtingus skrudintuvus, tačiau susipažinti su laikui bėgant kintančiais jų stiliais ir dizainu.

Svetainė Toastermuseum.com yra dar viena virtuali biblioteka, skirta duonos skrudintuvų kultūros puoselėjimui. Čia lankytojai gali pamatyti daugiau nei 600 skirtingų skrudintuvų, taip pat susipažinti su išsamia duonos skrudinimo istorija ir šio prietaiso veikimo technologija.

Lankytojus gali nustebinti, kiek kainavo kai kurie iš skrudintuvų. O kiek tūkstančių litų dėl šiltos traškios duonos nepagailėtumėt jūs?

19
Kitas

9. Triušiukai