Jos suteiks daugiau patogumo kelionėje, žinoma, jei visi jų laikysis.

1. Tinkamai elkitės tualete. Neužsibūkite, nepriterškite.

2. Nepamirškite kvapų. Atsiminkite – stiprūs kvepalai gali erzinti arti jūsų sėdinčius žmones. Jei norite įsidėti užkandžių, rinkitės tokius, kurie nėra stipraus kvapo.

3. Prižiūrėkite vaikus. Tėvai, kad ir kaip būtumėte pavargę, vaikai – jūsų atsakomybė. Na o tiems, kurie nepatenkinti, patarimas – kalbėkitės su tėvais, nebarkite svetimų vaikų. Lėktuvas – ne vieta auklėti svetimus vaikus.

4. Pagalvokite, kaip miegosite. Kad užsnūdus galva nenusvirtų kaimynui ant peties, iš anksto apsirūpinkite maža pagalvėle. Jei sėdite per vidurį ar šalia praėjimo, nesiremkite į atlenkiamą stalelį, kad netrukdytumėte kaimynams praeiti.

5. Ranktūriai – sėdintiems vidurinėje sėdynėje. Priešingai nei sėdintys iš šonų, sėdintis viduryje žmogus neturi vietos ištiesti kojas. Šiam keleiviui padėsite, jei nesibrausite į jo asmeninę erdvę ir neversite su jumis kalbėtis.

6. Atsikelkite iš vietos tik tada, kai tai būtina. Paplanuokite ėjimus į tualetą. Jei pamatėte stiuardesę su padėklu, likite savo vietoje. Taip pat nevaikščiokite, kol dar nenurinkti pietų padėklai.

7. Skyriuje daiktams neužimkite kito vietos. Neužimkite kažkieno vietos ir nedėkite savo krepšio horizontaliai. O jei turite du krepšius, mažesnį pasidėkite po kojomis.

8. Jei norite atsilošti, atsargiai atlenkite atlošą. Prieš atlenkdami sėdynės atlošą įspėkite už jūsų sėdintį žmogų, kad norite tai padaryti, tada žmogus spės pasiimti nuo padėklo gėrimą. Valgant sėdynės atlošo neatlenkinėkite.

9. Nepadauginkite gėrimų. Skrendant galima išgerti taurę, kitą, bet tik nepadauginkite. Jei kas 20 minučių lakstysite į tualetą, tikrai įkyrėsite kaimynams.

10.Mandagiai elkitės su stiuardesėmis. Ne stiuardesės sukūrė taisykles apie atlenkiamus staliukus, apie saugumo diržus ir apie atlošo atlenkimą prieš leidžiantis. Nemandagu arogantiškai elgtis su aptarnaujančiu personalu.