Pasak jų, palengvinti savo lagaminą galima išbraukiant šiuos nereikalingus daiktus, pavyzdžiui, nuo plaukų džiovintumo iki žurnalų.

1. Knygos ir žurnalai. Atostogos - tai metas, kada tikrai gali atrasti laiko knygų skaitymui. Tačiau ruošiantis į kelionę, storas knygas vertėtų palikti namie - sutaupyti vietą lagamine padės elektroninė knyga. Ji užima labai mažai vietos ir jūs galite patalpinti tiek daug knygų savo elektroniniame įrenginyje, kiek vargu, ar sugebėsite perskaityti per atostogas.

2. Skirtingi rūbai kiekvienai dienai. Mums visiems patinka galimybė rinktis, tačiau per atostogas tikrai nėra būtina kasdien rengtis vis kitaip. Dažniausiai prisidedama tiek drabužių, kad kai kurie net ir lieka neišimti iš lagamino. Patariama net į pačias ilgiausias keliones pasiimti tris poras kelnių ir trejus marškinėlius, taip maišydami kiekvieną dieną spalvas neatsibosite patys sau, o viešbutyje visada galite pasinaudoti plovyklos paslaugomis. Galiausiai nėra sudėtinga vonios kambaryje išsiplauti vieną kitą drabužį rankomis.

3. Vonios reikmenys. Palikite savo kosmetikos priemones namuose ir pasinaudokite viešbučio teikiamais privalumais - priemonėmis, kurie klientui duodami nemokamai. Beveik visuose viešbučiuose yra šampūnas, dušo žėlė, muilas, plaukų kondicionierius. Prabangesni turi dezodorantus, dantų pastas, burnos skalavimo skysčius, skutimosi kremus, moteriškas higienos priemones, skutimosi peiliukus.

4. Kosmetikos, makiažo priemonės. Pasak keliautojų, per keliones naudojama gerokai mažiau makiažo priemonių nei įprastą darbo dieną. Sumažinkite makiažo priemonių sąrašą iki minimumo ir imkite tik būtiniausius produktus, pavyzdžiui, blakstienų tušą, lūpdažį. Kosmetikos rinkinį, kuriame sudėtos visos priemonės, verčiau palikite namuose.
Lagaminas

5. Plaukų priežiūros reikmenys. Palikite savo plaukų tiesinimo žnyples, plaukų džiovintuvą ar savo plaukų garbanojimo aparatą namuose. Jie užima itin daug vietos lagamine ir tikėtina, tikrai nebus panaudoti per atostogas pajūryje. Paprastai viešbučiuose yra plaukų džiovintuvas, kai kuriuose, paprašius darbuotojų, jums į kambarį pristatys ir plaukų tiesinimo žnyples. Tiesa, jei vis tik nerimaujate, prieš išvykdami į kelionę galite pasiskambinti į viešbutį ir pasiteirauti.

6. Išmanieji prietaisai. Suprantama, jeigu jūs keliaujate verslo reikalais, tikėtina, kad prireiks kompiuterio ar planšetės. Tačiau, jei tai yra poilsinė kelionė, tikrai išsiversite su vienu išmaniuoju telefonu.

7. Prabangūs papuošalai.
Jūs tikriausiai norėsite atrodyti nepriekaištingai ir nešioti savo brangiausią laikrodį ar deimantais žvilgančius auskarus, bet neskubėkite pakuoti šių daiktų: gerai apsvarstykite, ar ta vieta, kur vyksite yra saugi. Kaip žinome, ypač turistinėse vietose gausu kišenvagių, kuriems tapsite kaip magnetas, jei pasidabinsite itin prabangiais papuošalais.

8. Maistas. Dažnas keliautojas pasirūpina užkandžiais į lėktuvą, bet tikrai nėra jokios būtinybės prisigrūsti maisto ir į lagaminą. Jeigu jūs norite sutaupyti, tikėtina, kad su savimi į lagaminą įsidėsite kavos, cukraus ar kitų produktų, bet neatmeskite galimybės paragauti vietinių gyventojų gaminamos kavos ar kitų gėrybių. Atsiminkite, kad ne maistas kelionių metu yra brangiausias.

9. Servetėlės ir rankšluosčiai. Šiuos daiktus pasiimkite tuo atveju, jei vykstate stovyklauti. Kitu atveju tikrai neverta jų dėtis: viešbučiuose ir hosteliuose tikrai juos rasite.

10. Nepatogūs ir nepraktiški batai. Nėra nieko blogiau nei avėti nepatogią avalynę per atostogas. Rinkitės ją atsakingai: nepatartina vežtis naujų batų poros. Tikėtina, kad jie dar pirmo pasivaikščiojimo metu nutrins pėdas. Patariamia įsidėti dvejas poras batų, su kuriais jaučiatės itin patogiai. Tiesa, apgalvokite ir tai, kuo teks keliauti daugiau: pėsčiomis, ar vykti automobiliu. Nuo to taip pat gali priklausyti jūsų avalynės pasirinkimas ir tai, kiek batai užims vietos jūsų lagamine.

Ir pabaigai tiesiog patarimas: prieš pakuodamiesi daiktus pagalvokite apie paskutinę buvusią atostogų kelionę. Tikėtina, kad atmintyje atgis prisiminimai, kokių daiktų buvo lagamine per daug ir jie buvo visiškai nepanaudoti.