„Lietuvos valstybingumo istorijos keliu“, „Vilniaus pilys ir kalvos“, „Žydų palikimas Vilniuje“, „Muzikinis Vilnius“ – tai tik keletas naujųjų ekskursijų pavadinimų.

Originaliai sukurtų lankstinukų galima rasti kiekviename sostinės turizmo informacijos centre. Interaktyvus žemėlapis, panoraminiai vaizdai ir keturių minučių filmukas, taip pat interneto svetainė pateikia naudingos informacijos apie kiekvieną maršrutą. „Vėliau turistus galbūt lydės ir gidai“, – pristatydama pavasariu dvelkiančias idėjas žadėjo J.Beniulienė.

Maršrutai sukurti patyrusių profesionalų. „Vilniaus senamiestis kompaktiškas, todėl visus lankytinus objektus galima apeiti be automobilio“, – sakė turizmo ekspertė, pati ne kartą lankiusi istorines sostinės vietas.

Tokios ekskursijos – puikus spontaniškas sprendimas, kaip praleisti laisvalaikį, ir vaistas nuo nuobodulio. „Vilniumi domisi ne tik turistai. Mūsų siūlomi maršrutai įdomūs ir sostinės jaunimui. Juk smagu vaikščiojant susipažinti su miesto istorija“, – Vilniumi siūlo pasigrožėti J.Beniulienė.

Kiekvienas maršrutas turi papildomų objektų sąrašą. „Jie nutolę nuo senamiesčio, todėl einant pėsčiomis reikės ištvermės“, – centro direktorė tokiais atvejais patarė keliauti dviračiu arba automobiliu.

Ypatingas maršrutas siūlomas gamtos mėgėjams. „Pavasario panorama tikrai nepaliks abejingų“, – tikino pašnekovė.