Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Norėdami patenkinti jūsų smalsumą, papasakosime jums apie 10 brangiausių pasaulyje skrydžių. Juose gausu papildomų įrenginių bei užsakomų paslaugų, o šampanas su ikrais liejasi per kraštus. Tačiau svarbiausia ir juos vienijanti detalė – didelė kaina.

10. Iš Niujorko į Singapūrą su „Singapore Airlines“ (nuo 12 480 eurų)

Už 12480 eurų (ar daugiau) Niujorko JFK oro uosto keleiviai gali pasimėgauti visiškai naujais „Singapore Airlines“ pirmosios klasės apartamentais. Pamirškite tas senas atlošiamas kėdes bendrame salone, nes jums siūloma slankiomis durimis atsitverti asmeniniame kambaryje su atskira lova, stalu ir 23 colių LCD pramogų sistema. Žinoma, čia jūsų laukia visavertis gurmaniškas maistas bei įspūdingas vynų sąrašas.

9. Iš Los Andželo į Melburną su „Qantas“ (nuo 13 350 eurų)

Pirmos klasės apartamentų keleiviams, skrendantiems su „Qantas“ iš LAX į Melburną, prabanga prasideda oro uoste, kur visiškai naujas šių oro linijų Tarptautinis verslo laukiamasis siūlo pailsėti prabangiuose odiniuose krėsluose ir pasimėgauti židinio šiluma.

Patekus į lėktuvą, jūsų laukia visiškai atsilenkianti 1,8 metro lova ir prabangus avikailio čiužinys, A380 didžiulė pramogų sistema su liečiamu ekranu, nesibaigiantis šampanas bei Australijos raudonieji ir baltieji vynai su aukščiausios klasės virtuvės šefo Neil Perry parinktais à la carte patiekalais.

8. Iš Los Andželo į Tokiją su „Japan Airlines“ (14 350 eurų už kelionę pirmyn-atgal)

Tik už 14 350 eurų keleiviai gali pasimėgauti „Japan Airlines“ naujais pirmosios klasės apartamentais: odiniais apmušalais atitverta erdvė su atsilenkiančia lova, 23 colių plokščiaekranis TV ir paslėptos saugyklos daiktams. Jūsų laukia à la carte pasirinkimas iš Vakarietiškų patiekalų bei Japoniškų sushi ir sashimi.

Platus gėrimų pasirinkimas nuo raudonųjų, baltųjų vynų bei putojančio šampano iki puikaus rinkinio sake ryžių vynų. Tarp jų, beje, rasite ir tokių žinomų vardų kaip Kamoshibito Kuheiji, Iso Jima ir garsųjį Moriizou.

7. Iš Niujorko į Honkongą su „Virgin Atlantic“ (nuo 16 700 eurų)

Paprastai tariant, prabangios ir stilingos aukštuomenei skirtos matinės juodos „Virgin Atlantic“ kabinos tikrai yra vertos savo vardo. Jose yra visiškai atsilenkiančios kėdės-lovos, asmeniniai pramogų ekranai, tad jos yra itin mėgiamos keliaujančių verslininkų, kurie gali pasinaudoti įdiegta technologija bei susiorganizuoti posėdį skrydžio metu. Galbūt pats brangiausias „Virgin Atlantic“ skrydis iš JFK į Honkongą kainuoja nuo 18720 eurų už kelionę pirmyn-atgal, tačiau į kainą įeina ir vairuotojas – kaip miela.

6. Iš Niujorko į Singapūrą su SWISS (19 850 eurų už kelionę pirmyn-atgal)

Aptikome nuostabų pasiūlymą: liepos pabaigoje siūloma kelionė tarp dviejų metropolijų, įskaitant trumpą sustojimą Ciuricho tarptautiniame oro uoste, už 19 620 eurų. Oro linijos pirmąją klasę reklamuoja kaip „jūsų namus virš debesų“.

Jums siūlomas transportas prilygs karališkajam, patiekalų pasirinkimas sudarytas Michelin žvaigždėmis apdovanoto virtuvės šefo Dominique Gauthier, pagal užsakymą paruošti tualetiniai reikmenys iš pirmaujančių tarptautinių ženklų ir didelė lova su čiužiniu. Visai nekeista, kad jie vis laimi apdovanojimus!

5. Iš Honkongo į Niujorką su „Cathay Pacific“ (23 700 eurų už kelionę pirmyn-atgal)

Kompanijos „Cathay Pacific“ lėktuve Boeing 777-300ER per 14 valandų trunkantį skrydį iš Honkongo į Niujorko JFK oro uostą keleiviams yra siūlomos apdovanojimų vertos pirmosios klasės paslaugos ir unikali 1-1-1 sėdėjimo sistema trijose eilėse.

Toks erdvus kabinų išdėstymas reiškia, kad svečiai gali ramiai mėgautis plačiomis lovomis ir plokščiaekraniais TV. Tuo metu, kai salono įgula patiekia begalę Honkongo patiekalų, didelį pasirinkimą tarptautinių vynų ir ikrus pusryčiams. Ir visa tai tik už 23 700 eurų!

4. Iš Niujorko į Pekiną su „Korean Air“ (nuo 24 100 eurų)

Jei kompanijos „Korean Air“ pirmosios klasės Kosmo Miegaliaus Kėdės jums skamba labai moderniai ir prašmatniai, jums tikrai nepasivaideno, nes būtent tokios jos ir yra! Jos didžiuojasi 100 proc. sėdynių atsilenkimo galimybėmis, reguliuojamomis vienu paspaudimu, ir pertvara, dėl kurios keleiviai gali mėgautis medžiu išpuoštu tikros prabangos anklavu.

Dėl to jie yra geidžiamiausi danguje. „Mercury“ apdovanojimą laimėjusiame skrydžio maitinime rasite Rytų Azijos patiekalų, dėl kurių verta mirti, tad jau nė neverta minėti gausybės pasaulyje žinomų patiekiamų vynų. Kelionė pirmyn atgal iš Niujorko JFK į Pekiną jums kainuos nuo 24 100 eurų.

3. Iš San Francisko į Abu Dabį su „Etihad Airways“ (25 050 eurų už kelionę pirmyn-atgal)

Keliaujantiems į nafta garsėjančią JAE sostinę tenka gerai pasiruošti pagarsėjusiai miesto naujų didingų viešbučių prabangai. Tam puikiausiai tinka pirmos klasės bilietas su „Etihad Airways“, kurios siūlo atitvertus apartamentus su 23 colių TV ekranu, asmeniniu mini baru, Vidurio Rytų įkvėptu a la carte meniu ir minkštais odiniais baldais. Ir visa tai jums gali kainuoti apie 25 850 eurų už kelionę pirmyn-atgal!

2. Iš Los Andželo į Dubajų su „Emirates“ (nuo 26 750 eurų)

Ko gero, nėra keista, kad šis 16 valandų trunkantis tiesioginis skrydis iš LAX į Dubajų yra beveik pirmoje vietoje, juk jį renkasi visi itin madingi žmonės, A sąrašo žvaigždės, VIP verslininkai ir Holivudo gyventojai, kurie šiuo maršrutu keliauja reguliariai. Tad neabejokite, kad kompanijos „Emirates“ pirmosios klasės paslaugos yra geros, iš tiesų, beveik legendinės, juk dauguma A380, A340-500 ir 777 lėktuvų dabar skraido visiškai pilni. Juose yra visiškai atitverti asmeniniai apartamentai, asmeninis mini baras, tiesios lovos su čiužiniu, kosmetinis stalelis, o skrydžio metu yra teikiamomis spa paslaugomis!

1. Iš Niujorko į Honkongą su „Lufthansa“ (38 810 eurų už kelionę pirmyn-atgal)

Tad ką gi galima būtų sau šiandien leisti danguje už 38 330 eurų? Vokietijos kompanija mano, kad jų asmeniniai asistentai, autonominės sėdynės ir lovos komplektas, skrydžio metu drėkinamas oras, užsakyti tualetinių reikmenų rinkiniai, Markus Del Monego sudarytas vynų sąrašas ir „Michelin“ žvaigžde pažymėti patiekalai yra to verti, o jų penkių žvaigždžių „Skytrax“ įvertinimas ir vieta 2014 metų 10 geriausių pasaulio vežėjų sąraše rodo, kad jie yra teisūs. Tad už šią prabangą jums teks susimokėti!