„El Gouna“ yra vienas iš naujausių kurortų Egipte, žavi savo prabanga bei pramogomis ir dar nėra taip stipriai išpopuliarintas tarp lietuvių. Ir mes jį būtinai išpopuliarinsime“, – naują kelionės tikslą pristato reperė Viktorija Vyšniauskaitė-Cheri.

„El Gouna“ labai patinka turtingiems keliautojams ir tiems, kurie mėgsta vandens sportą“, – priduria Delfi kelionių ambasadorius žurnalistas Orijus Gasanovas.

Keliautojai sako, kad poilsiautojams netrūksta pasirinkimo, kur apsistoti, viešbučiai vienas už kitą prabangesni ir puošnesni. O. Gasanovas atvirauja, kad po ilgų abejonių pasirinko itin rekomenduojamą „Sheraton El Gouna“ – visame pasaulyje viešbučių tinklą įkūrusią kompaniją.

„Jis tikrai ypatingas, todėl ir pradėsime nuo viešbučio, kuriame mes gyvensime“, – kviečia pasižvalgyti po Raudonosios jūros pakrantės skalaujamą poilsio zoną.

Patekus į viešbučio teritoriją poilsiautojus pasitinka nuostabus parkas, gausus spalvingų augalų.

„Jaučiausi kaip Edeno sode, – emocijomis dalijasi V. Vyšniauskaitė, o O. Gasanovui paklausus, ko dar, be sodo, gali norėti turtuoliai, mergina pateikė ir įdomų faktą. – Čia, šitame viešbutyje, yra net 20 tiltų.“
Lietuvoje žiemą palikę laidos „Lietuviškos atostogos“ kūrėjai vasarišką Egipto karštį viešbučio teritorijoje gali atvėsinti net penkiuose baseinuose, o jei norisi platesnių vandenų, vos už kelių žingsnių – Raudonoji jūra.

„Viktorijai reikia baseino, o aš manau, kad turtingam žmogui reikia gero restorano. Šiame viešbutyje yra net keturios skirtingos erdvės, kur galima pavalgyti arba atsigerti. Graikiško stiliaus restoraniukas su vaizdu į palmes ir baseinus“, – sako O. Gasanovas.

Na, o kad atostogos nuo skanaus maisto neapsunktų, viešbutyje įrengtas ir geras sporto klubas. Be to, aplink visą teritoriją išvedžioti takeliai, jie itin patogūs mėgstantiems pabėgioti.

„Kas tikrai išskirtinio šiame viešbutyje – tai nėra vienas pastatas su daugybe kambarių, čia yra atskiri kotedžai, atskiri namukai, duoda privatumo, ramybės“, – pasakoja V. Vyšniauskaitė ir užsuka į kambarį.
Keliautojus kambaryje pasitinka rytietiška pasaka su minkštomis pagalvėmis ir Rytų kultūros dvelksmu.

„Vis dėlto pati geriausia vieta kaip visada yra terasa su labai labai gražiais gultais ir labai labai gražiu vaizdu, – konstatuoja O. Gasanovas, o V. Vyšniauskaitė-Cheri kaipmat išmėgina gulto patogumą.

Suradus ir apžiūrėjus nakvynės vietą, laikas nerti į pramogas.
„Tikros turtuolio atostogos neįsivaizduojamos be golfo. Ir kadangi „El Gouna“ yra turtuolių kurortas, golfo laukų – ne vienas“, – keliautojai nusprendžia pasimokyti šio žaidimo.

Juos pasitikęs golfo treneris sako, kad norint perprasti žaidimo subtilybes vienos pamokos nepakanka – reikia 8–10, ir tai bus tik pradžia. O praktikuotis patariama apie 2–3 valandas per dieną.

„Apie golfą svarbu žinoti kelis dalykus – čia nereikia naudoti jėgos. Turime galvoti tik apie viena – taisyklingą techniką. Jei naudosite taisyklingą techniką, turėsite puikų smūgį“, – sako privačias pamokas teikiantis instruktorius Deny.

Po praktinių užsiėmimų V. Vyšniauskaitė pripažįsta „nesitikėjau, kad taip pavargsiu“, tad keliautojai nusprendžia pailsėti nuo sporto kiek snobiškai – apsilankyti skulptūrų ir meno galerijose, kur galima įsigyti patikusį kūrinį. Įvairiausių stilių kūriniai traukia keliautojų akį ir kelia diskusijas.

„Kai pamatai tokius turtus, kai pamatai, kaip gyvena turtingi žmonės, norisi prie viso to prisiliesti ir visa tai patirti. Bet su saulėlydžiu ir mėnuliu dar viskas nesibaigia. Ir vakare čia yra ką veikti, yra tokių vietelių, kur turtuoliai renkasi visą parą“, – intriguoja O. Gasanovas ir pasuka į jachtų prieplauką „Abu Tig Marina“, kur iš viso pasaulio suplaukia turtuolių jachtos.

Jachtklubą supa restoranai, parduotuvės, galerijos, šokių klubai – viskas, ko reikia norint prabangiai pailsėti.

O. Gasanovas sako, kad jam tai nė kiek neprimena Egipto, šis vaizdas labiau europietiškas.

„Čia nuo jachtų sklinda pinigų kvapas. Mažas laivelis kainuoja milijoną ir panašiai. Beje, kai ateinu prie jachtų, man labai patinka sužinoti, iš kur jos yra, dažnai ir savininkai būna iš tų pačių miestų. Jachtų savininkai, kad ir kokie turčiai būtų, mėgsta jas registruoti ten, kur yra mokestinių lengvatų“, – atskleidžia O. Gasanovas.

V. Vyšniauskaitė prisimena Nidą, kai su močiute vaikščiodavo pakrante ir skaitydavo jachtų pavadinimus. Čia matomų jachtų pavadinimai visai nepanašūs į Nidoje matytų, o akį patraukia laivas, ant kurio borto – meilės atsakas: „Aš tave taip pat myliu.“ Keliautojai tuoj pat ima spėlioti, kad kažkur turėtų būti dar viena jachta, kuri prisipažįsta mylinti pirma ir sulaukia iš šios atsako.

Šalia prieplaukoje matyti ir rusiškai pavadintų jachtų, o kone kas vakarą čia atplaukia vis kitų laivų.

Pasivaikščioję pakrante keliautojai užsuka į restoraną, – jis visiškai kitoks, nei jau matyti ir lankyti Egipte.

„Jeigu keliaujant po Egiptą jums vis dėlto pabosta egiptietiški patiekalai ir egzotiški skoniai, nenusiminkite – tikrai galite rasti vietelę, kur paragausite to, kas Jums labiau prie širdies. Pavyzdžiui, restorane-kavinėje „Le Garage“, – pasakoja V. Vyšniauskaitė.

O. Gasanovas priduria, kad pavadinimas atitinka vaizdą, – restoranas įrengtas lyg garažas ir net darbuotojų uniforma panaši į garažų darbininkų uniformas.

Neįprasta aplinka vilioja turistus paganyti akis, o porcijos dar labiau nustebina. Keliautojus restorano darbuotojai pakviečia pasirašyti ant didžiulės lentos, kur atvykėliai palieka autografus ir linkėjimus.
Ši vieta itin vilioja jaunimą, mat restoraną garsina nuostabaus skonio mėsainiai, o europietiškų tradicijų į Egiptą atvežė mergina iš Ukrainos, ji ir valdo restoraną.

„Vienas išskirtinis dalykas – jie čia turi kiaulienos. Jei esate priklausomi nuo kiaulienos, pavyzdžiui, mėgstate kiaulienos kotletus, tai čia, kaip ir Viktorija, galėsite rinktis mėsainį su kiaulienos kumpiu, šonine ir su kiaulienos faršo kotletu. Arba jei vis dėlto kiaulienos nelabai, prašom – yra ir jautienos. Mėsainiai, čia, beje, kainuoja 10 eurų, tai tokia europietiška kaina, Egipte tikrai brangoka“, – žiniomis dalijasi O. Gasanovas.

Patiekalams gaminti naudojami įvairūs produktai, jie gardinami padažais ir net uogiene. Laidos „Lietuviškos atostogos“ kūrėjai, ragaudami patiekalus, nusprendžia, kad mėsainiai verti kiekvieno cento.

Kur prasiblaškyti pavalgius? O. Gasanovas sako, kad audringų vakarėlių čia nerasite, tačiau galite ramiai ir jaukiai laiką leisti baruose su vaizdu į jachtas. Jei norėsite atsigerti, vienas svarbiausių klausimų turėtų būti, ar vanduo iš butelio, net jei į gėrimą bus dedama ledukų. Egipto vanduo europietiškam skrandžiui netinka, tad keliautojai primena nepamiršti šios subtilybės net norint atsipalaiduoti bare.

O. Gasanovas naktinio gyvenimo mėgėjus, atvykusius į šį kurortą informuoja, kad nors žiemos sezonu Egipte temti ima anksti, naktinis gyvenimas čia ima virti tik labai vėlai, tad sulaukę vidurnakčio ir nusprendę pavakaroti tikrai neapsiriksite.

Kitus keliautojų nuotykius ir patirtis žiūrėkite ketvirtadienį, gruodžio 16 dieną, Delfi.tv kanalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)