Visų pirma, planuojant kelionės maršrutą, ypatingai svarbu atkreipti dėmesį į savo paties lūkesčius, norus bei galimybes. Tailandas yra didelė ir įvairi šalis, kurią galima pažinti iš daugybės skirtingų pusių.

Kol vienas keliautojas svajoja apie poilsį egzotiškose salose, kitas trokšta pasinerti į miesto šurmulį ar išvysti kuo daugiau lankytinų objektų. Vienas mieliau rinksis ramias ir lėtas atostogas, o kitam tiesiog būtina išbandyti įvairiausias aktyvias pramogas bei neužsisėdėti vienoje vietoje.

O kur dar skirtingi poreikiai renkantis transporto būdus, nakvynės vietas ar paskirstant kelionės išlaidas! Tik išsigryninę savo prioritetus galite susiplanuoti kelionės maršrutą, kuris atlieps jūsų individualius lūkesčius.

Siekdami jums pagelbėti, aptariame, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį organizuojant savarankišką kelionę į Tailandą.

Tailandas (tailandieciai.lt nuotr.)

Kokia jūsų kelionės trukmė ir kiek vietų norite pakeisti?

Jūsų kelionės trukmė – tai atspirties taškas planuojant maršrutą. Svarbu įsivertinti, kiek turite laiko skirtingoms vietoms aplankyti. Ypač jei nenorite skubėti ar per daug laiko užgaišti kelyje.

Nepamirškite, kad Tailandas – labai didelis, tad patartina iš anksto apgalvoti, kokį skaičių vietų norite pakeisti per turimą laiką. Jei jūsų kelionė truks iki dviejų savaičių, rekomenduojame daugiausia 3–4 vietas, turint omenyje, kad tarp jų gali tekti įveikti nemažą atstumą.

Kokiu sezonu vykstate į Tailandą?

Sezoniškumas taip pat turi įtakos keliavimui. Tailande išskiriami du pagrindiniai sezonai: lietingasis ir sausasis, tačiau skirtinguose regionuose šie sezonai gali pasireikšti skirtingu metu. Apie tai, kokias Tailando kryptis verta pasirinkti saulėtoms atostogoms, priklausomai nuo to, kada vyksite, rašome čia.

Jei į Tailandą vyksite turizmo piko metu (lapkritį–balandį), kelionės maršrutu ir visomis rezervacijomis (viešbučių, transporto, ekskursijų ir kt.) verta pasirūpinti kuo anksčiau. Taip pat svarbu atsižvelgti į tajų šventes, per kurias suintensyvėja vietinis turizmas. Jei vis tik keliausite ne sezono metu, jūsų kelionės maršrutas gali būti lankstesnis ir kelionės eigoje koreguotis pagal pasitaikiusius orus ar jūsų poreikius.

Kokie jūsų pomėgiai ir kokių veiklų tikitės kelionės metu?

Kaip minėjome, keliautojų pomėgiai gali smarkiai skirtis ir nuo to priklauso, kokios veiklos ar lankytinos vietos pasirenkamos kelionės metu. Siūlome iš anksto pagalvoti, kokių veiklų tikitės savo kelionėje bei prie to derinti savo maršrutą.

Jei vykstate ramiam poilsiui prie jūros, ko gero, daugiau laiko skirsite pasibuvimui salose. Jei norite audringų vakarėlių, galbūt į maršrutą įterpsite Patają ar leisitės į Bankoko naktinį gyvenimą. Jei esate nardymo entuziastas, verta nuvykti į povandeniniu pasauliu garsėjančias vietoves, tokias kaip Surin ar Phi Phi. Jei jus domina autentiškos kultūros pažinimas bei kalnai, galbūt aukščiau minėtos vietovės jums bus visai neaktualios ir į kelionės maršrutą verčiau įtrauksite Šiaurės Tailandą.

Galime tęsti ir tęsti, tačiau esmė paprasta: Tailandas turi ką pasiūlyti patiems įvairiausiems keliautojams. Jums tereikia išsigryninti, ką patys norite patirti bei pamatyti šioje šalyje. Savo tinklaraštyje esame aprašę daugybę Tailando vietovių – tikime, kad tai padės susiorientuoti, ko galima tikėtis skirtinguose šalies kraštuose.

Kokio dydžio biudžetą skiriate kelionei?

Po Tailandą įmanoma keliauti ir labai pigiai, ir labai brangiai. Nuo jūsų skiriamo kelionės biudžeto priklausys, kaip keliausite po šalį, kur apsistosite, kiek išleisite ekskursijoms. Pavyzdžiui, jei esate linkęs sumokėti daugiau ir norite keliauti patogiai bei greitai, kelionei iš taško A į tašką B pasirinksite privatų pervežimą ar vietinį skrydį. Tuo tarpu taupesnis keliautojas verčiau keliaus traukiniu ar autobusu.

Viešbučių kainas siūlome tikrinti per „Booking“ ir „Agoda“, o susisiekimo būdus bei kainas – „12go.asia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją