Būtent tai gali pasiūlyti šalia žymiosios Puketo salos stūksanti gerokai mažesnė ir ramesnė Koh Racha. Ją iš Puketo uosto (Chalong Pier) pasieksite vos per pusvalandį, tačiau pasijusite tarsi atsidūrę atokiame kampelyje.

Jei pavargote nuo judriojo Puketo ar tiesiog ieškote naujų krypčių Pietų Tailande, Koh Racha (tiksliau – Koh Racha Yai) gali būti puikus pasirinkimas tiek vienos dienos išvykai, tiek ilgesnėms atostogoms.

Koh Racha sala (tailandieciai.lt nuotr.)

Šioje saloje rasite idiliškus paplūdimius su itin skaidriu vandeniu ir minkštu baltu smėliuku. Tikrai ne visos Tailando salos gali puikuotis tokio grožio pakrantėmis! Be to, aplink Koh Rachą driekiasi spalvingi koralų rifai. Čia puikios sąlygos tiek paviršutiniam, tiek giluminiam nardymui. Koh Racha nėra didelė – ją galima apeiti per valandėlę.

Nors sala yra pakankamai gerai pritaikyta turistams, nesitikėkite plataus viešbučių ar restoranų pasirinkimo. Taip pat turėkite omenyje, kad viešnagė šioje saloje gali kainuoti kiek daugiau nei populiariajame Pukete.

Poilsis paplūdimyje, nardymas, pasivaikščiojimai, masažai – pagrindinės Koh Racha atrakcijos. Taip pat galite vykti į turus po aplinkines salas nepraleisdami progos pamatyti ir kaimyninės Koh Racha Noi.

Pagrindiniai Koh Racha paplūdimiai, aplink kuriuos ir sukasi salos gyvenimas – Patok Beach ir Siam Bay. Paplūdimiai būna gan judrūs dienos metu, kai atvyksta vienadieniai turistai (ypač Patok Beach – jame yra salos prieplauka). Jei Koh Racha apsistosite bent vienai nakčiai, turėsite galimybę salą pamatyti kitomis akimis, pasimėgauti visiška tyla bei ramybe.

Mes savo pastarosios kelionės po Pietų Tailandą metu buvome apsistoję „Racha Island Resort“ (Rayaburi). Šis jaukus viešbutis yra įsikūręs minėtajame Siam Bay – išties dieviško grožio įlanka. Viešbutyje yra gana platus kambarių pasirinkimas: nuo standartinių dviviečių numerių iki atostogų namelių ant paties jūros kranto.
Koh Racha sala (tailandieciai.lt nuotr.)

Kita alternatyva – „The Racha“ viešbutis, kviečiantis apsistoti prabangiose vilose. Čia laukia ir SPA, sporto salė, jogos klasės, teniso kortai… „The Racha“ viešbutis yra pačiame Patok Beach, šalia salos prieplaukos, tad dienos metu susidursite su atvykstančių ir išvykstančių turistų srautais.

Šalia taip pat yra ir ekonominės klasės atostogų nameliai – „Bungalow Raya Resort“, o kitoje salos pusėje dar vienas kurortas – „Ban Baya Resort and Spa“.

Tikimės, kad turėsite progą aplankyti Koh Racha ir savo įspūdžiais nepamiršite pasidalinti mūsų „Facebook“ grupėje „Tailandiečiai“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)