Tailande jūsų laukia vaizdingos palmėmis ir uolomis apsuptos įlankos su šiltu žydru vandeniu. Visgi turime pripažinti, kad ne visi paplūdimiai yra lygiaverčiai, todėl tikrai ne kiekvienas atitinka idealaus paplūdimio viziją. Jei ieškote fantastiško grožio pakrantės su baltu smėliuku bei krištolo skaidrumo jūra, skaitykite toliau!

Pateikiame jums pačių nuostabiausių Tailando paplūdimių sąrašą ir tikimės, kad įtrauksite bent vieną iš šių vietų į savo kelionės maršrutą. Rekomenduojame joms skirti daugiau laiko bei apsistoti bent vienai nakčiai, jog galėtumėte pamatyti paplūdimius gražiausiu kampu, be vienadienių turistų srautų.

Phra Nang Beach, Railay

Railay – tikra Krabi regiono pažiba. Netoliese populiariojo Ao Nang miestelio kyšantį Railay pusiasalį galima pasiekti tik su laivu. Čia rasite kelis pasakiškus paplūdimius, tačiau gražiausiojo titulą skiriame Phra Nang Beach. Ši kalkakmenio uolų apsupta pakrantė atrodo išties įspūdingai ir dažnai nugula Tailando atvirutėse.

Paplūdimio pašonėje yra Phra Nang Cave – legendomis apipintas urvas. Railay galite apsistoti ir keletui dienų, čia netrūksta viešbučių bei restoranų. Plačiau apie šią vietą ir kitus Railay paplūdimius skaitykite čia.

Mai Ngam Beach, Surin

Ieškote egzotiškos vietos, kurios dar nepaveikė masinis turizmas? Keliaukite į Andamanų jūroje išsidėsčiusias Surin salas! Čia tikrai patiks tiems, kas trokšta ramaus poilsio gamtoje ir gali apsieiti be tipinių kurortų patogumų. Surin salos yra kiek sunkiau pasiekiamos, jose ribojimas lankytojų skaičius, o apsistoti galima tik nacionaliniam parkui priklausančiuose bungalow tipo nameliuose arba palapinėse.

Pagrindinis paplūdimys Mai Ngam Beach yra įsitaisęs džiunglių apsuptyje ir tiesiog pavergia širdį skaidriu smaragdiniu vandeniu. Daugiau apie Surin salas kviečiame skaityti čia.

Sunset Beach, Koh Lipe

Koh Lipe dažnai vadinama Tailando Maldyvais. Tokį vardą ji gavo pelnytai – saloje puikuojasi idiliški paplūdimiai su neįtikėtino skaidrumo vandeniu ir minkštu baltu smėliuku. Koh Lipe taip pat liaupsinama dėl povandeninio pasaulio grožio. Aplink salą geros sąlygos tiek paviršiniam, tiek giluminiam nardymui.

Koh Lipe yra Tailando pietuose, šalia Malaizijos sienos. Saloje yra pakankamas viešbučių bei restoranų pasirinkimas. Daugiau informacijos apie šią salą rasite čia.

Siam Bay, Koh Racha

Koh Racha priskiriame prie pačių gražiausių Puketo salų. Ši sala vilioja smaragdine jūra, vaizdingais paplūdimiais, spalvingais koralų rifais, ramia atmosfera. Ypatingų pagyrų verta Siam Bay įlanka pietinėje salos dalyje. Būtent čia driekiasi neeilinio grožio paplūdimys, kviečiantis pasimėgauti ramiu poilsiu ir nuostabiu peizažu.

Šią salą iš Puketo pasieksite vos per pusvalandį, o apsistoti galėsite viename iš kelių saloje veikiančių viešbučių.

Maya Bay, Phi Phi

Vakarėliais pagarsėjusios Phi Phi salos – viena populiariausių krypčių Pietų Tailande. Dauguma atvykusiųjų geidžia aplankyti Maya Bay, vis šmėžuojantį gražiausių pasaulio paplūdimių reitinguose. Ši vieta išgarsėjo po filmo „The Beach“ su Leonardo DiCaprio, o žinomumo kaina skaudžiai atsiliepė žavingosios įlankos ekosistemai. Siekiant atstatyti masinio turizmo padarytą žalą, Maya Bay yra smarkiai reguliuojami lankytojų srautai.

Svarbu paminėti, kad jūros banguotumas, vandens švarumas ir kitos sąlygos paplūdimiuose labai priklauso nuo sezoniškumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją