Didžiausias kada nors Didžiojoje Britanijoje sugautas gružlys buvo sumeškeriotas 1990 m., žuvelė svėrė beveik 142 gramus. Tačiau A. Bennetas mano šį rekordą pagerinęs. Nors jis savo gružlį paleido nesvėręs, pasitaręs su specialistais mano, kad pagal savo ilgį ir kūno apimtį jis turėjo sverti 6-9 uncijas, t.y. 170-255 gramus. Žuvis čiupo raudonai dažytą musės lervą.

Ši gružlys, liaudiškai vadinamas kilbuku, užkibo pietvakarių Londone tekančiame Wandle upelyje, prie kurio A. Bennetas išsiruošė su savo vaikais.

„Pmatęs žuvį pirmiausia pagalvojau, kad tai ūsoriaus jauniklis. Bet kai supratau, kad rankose laikau didžiausią kada nors matytą gružlį, ėmiau šokinėti iš laimės. Berniukai turbūt pagalvojo, kad jų tėvas išprotėjo”, - juokėsi meškeriotojas.

Beje, per vieną labiausiai urbanizuotų Anglijos teritorijų tekantis Wandle upelis kažkada buvo toks užterštas, kad jame buvo beveik išnykę net tik vandens švarai itin jautrūs gružliai, bet ir kitos žuvys – strepečiai, šapalai, kuojos, ūsoriai. Dabar šiame upelyje vėl knibžda gyvybė ir plaukioja net rekordinės žuvys, nors ir ne pačių didžiausių rūšių.