Per šiuos metus Panevėžio aplinkosaugininkams teko nubausti 10 draudžiamų žūklės įrankių savininkų. Reidų metu iš viso konfiskuoti 30 statomų tinklų, 2 neleistino dydžio bučiai. Visais atvejais buvo paskirtos administracinės nuobaudos, kurios siekia nuo 60 iki 200 eurų.

Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse nurodyta, kad draudžiama laikyti ar gabenti žeberklus, ūdas ir ne mėgėjų žvejybos įrankius, išskyrus atvejus, kai šie įrankiai teisės aktų nustatyta tvarka naudojami verslinei ar specialiajai žvejybai ar mokslo ir mokymo tikslais.

Statomi tinklai

Be to, žvejai, neįsigilinę į žūklės taisykles, kartais vis dar neatskiria, kokiais būdais galima meškerioti, naudojant kai kuriuos įrankius, pavyzdžiui, bučius. Šiuo metu labai mėgstama žvejyba bučiais yra skirta tik žvejybai vėžiams gaudyti, o ne žuvims, todėl sugavus visų rūšių žuvis reikia jas nedelsiant paleisti atgal į tą patį vandens telkinį.

Priešingu atveju bus skaičiuojama žala gamtai ir skiriama administracinė nuobauda. Bučiukas vėžiams gaudyti turi būti ne ilgesnis kaip 100 cm ir ne platesnis kaip 50 cm.