Baltarusijos įmonės vilkikas nuo tilto nulėkė sausio viduryje. Praėjus porai savaičių suskaičiuota, kad į aplinką pateko 569 litrai (0,478 t.) dyzelino, padaryta žala - 44 415 eurų.

Po vilkiko avarijos apsauginėje upės juostoje išsibarstė vežtas krovinys – linų sėmenys, po automobiliu ir priekaba mėtėsi įvairūs daiktai, automobilinės priekabos detalės, tilto metalinės dalys, buvo jaučiamas stiprus dyzelino kvapas, matėsi naftos produkto dėmės, o pralaužus ledą eketėje - storas dyzelino sluoksnis. Įvertinus visas aplinkybes, buvo akivaizdu, kad išsiliejęs dyzelinis kuras gali padaryti didelę žalą gamtai. Avarijos likvidavimo darbai vyko 5 dienas: iš Merkio upės išsiurbti ir išvežti naftos produktai, išpumpuotas ir išvežtas dyzelinu užterštas vanduo, paimtas mėginys, surinkti linų sėmenys.

Apibendrinant avarijos likvidavimo darbų rezultatus galima konstatuoti, kad buvo surinkta 511 litrų dyzelino, 24,14 tonos linų sėmenų užterštų gruntu, žolėmis, ledais. Naftos produktų neutralizavimui sunaudota 20 litrų biologinio naftos ploviklio.