Kuprės yra menkavertė lašišų rūšis, kuri gyvena Ramiajame vandenyne, o neršti plaukia į Kamčiatkos, Aliaskos upes. Tad jų pasirodymas Didžiojoje Britanijoje sukėlė ir nuostabą ir nerimą.

Pirmiausia apie sugautą kuprę pranešimas atskriejo iš Tyne upėje gaudžiusio meškeriotojo. Dvi kuprės papuolė į žvejų verslininkų tinklus Pietrytinėje Anglijos pakrantėje. Kiek vėliau dar viena kuprės patelė sumeškeriota Tweed upės žemupyje.

Mokslininkai mano, kad šios žuvys migruodamos neršti į Kamčiatkos pusiasalį kažkodėl pasuko sau nebūdinga kryptimi, praplaukė visą Rusiją, Norvegiją ir atsidūrė prie britų krantų. Tačiau tai yra nerimą keliantis ženklas, nes jei gamta toliau krės tokias išdaigas, kuprės pradės kelti pavojų vietinėms lašišoms.

Kai kurie žvejų būreliai savo nariams jau išplatino pranešimus, kuriuose nurodoma netyčia sugavus kuprę jos nieku gyvu nepaleisti atgal.

„Jei norite kuprės, keliaukite prie Ramiojo vandenyno. Jos neturėtų būti Tyne upėje. Mūsų upės negali virsti akvariumu, kuriame gyvena iš bet kur atkeliavusios bet kokios žuvys”, – piktinosi vieno žvejų būrelio vadovas.

Tiesa, yra ir abejojančių, kad kuprės galėtų padaryti rimtesnę žalą. Šios žuvys neršia liepos – rugpjūčio mėnesiais, tačiau Didžiojoje Britanijoje vandens temperatūra tokiu metu jų nerštui būna netinkama.