1. Naktinė žūklė

Per karščius verta žvejoti ne vien anksti ryte ir vėlai vakare, bet ir išbandyti naktinės žūklės malonumus. Naktį, oro temperatūrai kiek atvėsus, žuvys pradeda aktyviai maitintis ir drąsiai griebia joms siūlomus masalus. Tokios žuvys kaip karšiai, lynai, karosai tamsiuoju paros metu maitinasi ir, jei pasiseks, galime sulaukti ir trofėjinės žuvies kibimo.

2. Karpinių šeimos žuvys

Ne paslaptis, kad karpinių šeimos atstovai daug labiau mėgsta šiltąsias vandens „vonias“, nei ešeržuvės ar lašišinės žuvys. Todėl per karščius daugiausia dėmesio reikėtų kreipti į tokias žuvis, kaip: karosai, kuojos, šapalai, raudės, lynai. Karpiai, dar labiau nei kiti jo „genties“ atstovai, mėgsta šilumą, todėl šiuos žvynuotuosius galite meškerioti ir per patį karštymetį.

3. Augalinės kilmės masalai ir jaukai

Telkinių vandenims sušilus keičiasi ir žuvų „apetitas“. Vis labiau pradeda karaliauti augalinės kilmės masalai, tokie kaip: konservuoti kukurūzai, įvairios šutintos kruopos ir žirniai bei įvairiausios tešlos ir granulės.

Kai vandens telkinių temperatūra pasiekia 20 ir daugiau laipsnių, reikėtų vengti žūklavietę gausiai šerti greitai rūgstančiais jaukais, tokiais kaip kruopos, žirniai, įvairios košės. Geriau tokiame vandenyje naudoti birius pašarus su stambesniais komponentais. Dar viena išeitis – naudoti pašarines granules, kurios yra stambios, tačiau po kurio laiko vandenyje suyra ir pavirsta beveik biriu prievilu.

4. Tinkamai laikomi masalai

Tiek vykdami į žūklę, tiek meškeriodami, masalus per karščius laikykite šaltkrepšiuose su keliais šaldymo elementais Tik taip laikomi masalai išliks švieži, bus tinkami meškeriojimui ir nepradės gesti bei skleisti nemalonaus kvapo.

5. Skysčiai mums patiems ir tinkama apranga

Nepamirškite per kaitrą, vykdami į žūklę, su savimi tinkamai apsirengti ir turėti paprasto vandens buteliuką. Prakaituodami netenkame daug skysčių, todėl vis papildyti gyvybės „eliksyro“ atsargas visada yra labai svarbu. Kitaip vietoj gražios žūklės, galime „apturėti“ termo šoką ar saulės smūgį. Visada dėvėkite kepurę ir vilkėkite lengvais „kvėpuojančiais“ drabužiais, geriau turinčiais apsaugą nuo ultra violetinių saulės spindulių.