Pirmosiose turnyro rungtynėse susitiko šeimininkų ir Kunluno „Red Sar“ (Kinija), šiemet debiutuosiančios Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL), kurioje žaidžia ir „Barys“, komandos. Rungtynės baigėsi jau po trijų minučių, kuomet įsisiautėjęs „Barys“ žaidėjas, vadinamasis „tough guy“ Damiras Ryspajevas ėmė siautėti ir vieną po kito mušti savo varžovus. Nors muštynės ledo ritulio rungtynėse yra įprastas dalykas, tačiau šį kartą buvo nustėrę net ir aršiausi gerbėjai.

Spėjama, kad toks Damiro Ryspajevo poelgis galėjo būti iš anksto suplanuota „keršto akcija“ - keliomis dienomis anksčiau įvykusiame šių dviejų komandų draugiškame susitikime sunkią traumą patyrė „Barys“ ledo ritulininkas Dustinas Boydas, kuriam po grubaus kinų klubo žaidėjo jėgos veiksmo lūžo koja.

Šokiruoti tokia Damiro Ryspajevo siautėjimo, „Red Star“ ledo ritulininkai nutarė rungtynių nebetęsti – komandai buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas rezultatu 0:5.

Damiras Ryspajevas buvo diskvalifikuotas, o vėliau KHL vadovybė nusprendė dar labiau sugriežtinti bausmę – ledo ritulininkui uždrausta žaisti visose priešsezoninėse rungtynėse.

Rusijos ledo ritulininkas Aleksandras Mikulovičius, ginantis „Red Star“ gretas, komentuodamas nutikusį incidentą žiniasklaidą Damirą Ryspajevą pavadino neandertaliečiu ir pridūrė, kad jo „vieta yra už grotų, o ne ant ledo“.