2011 metais S.Spielbergo pirkinukas privertė iš nuostabos atsilošti visą Amerikos pramogų pasaulį – kino režisierius kirto iš peties, už pagal specialų užsakymą pagamintą jachtą sumokėjęs 200 milijonų JAV dolerių.

„Seven Seas“ pagamino olandų kompanija „Oceano“, o dizainas buvo patikėtas „Nuvolari & Lenard”, garsėjančiai tuo, kad sugeba įvykdyti nerealiausias Holivudo žvaigždžių užgaidas.

85 metrų ilgio jachtą aptarnauja 26 žmonių komanda, o komfortiškai mėgautis prabanga ir poilsiu gali 12 žmonių, kuriems skirtos graikišku rieštumedžiu ir raudonmedžiu apmuštos kajutės. Kiekvienoje kajutėje – dvigulė lova ir vonios kambarys, įrengta ypač moderni oro kondicionavimo sistema.

Žinoma, kaip gi be sukūrinės vonios, SPA, treniruoklių salės, masažo kambario ir malūnsparnių nusileidimo aikštelės? Tačiau svarbiausias „Seven Seas“ koziris – baseinas su stikline siena. Penkių metrų ilgio grūdinto stiklo siena naudojama kaip kino ekranas, tad kino juostas galima žiūrėti ir pliuškenantis baseine, ir patogiai įsitaisius ant krėslų.

2013 metais S.Spielbergas su žmona ir septyniais vaikais šia jachta buvo isiruošęs į ilgą kelionę, kurios metu aplankė savo blokbasterių filmavimo vietas – nuo Šanchajaus, kur buvo filmuojama „Empire of the Sun“, iki Havajų, kur gimė „Jurassic Park“.

Kino režisierius jachtą parduoda ne todėl, kad jam nusibodo vandenyno platumos: „Seven Seas“ jam pasirodė per maža. Pranešama, kad S.Spielbergo naujasis žaisliukas kainuos per 248 milijonus JAV dolerių. Kol sulauks pirkėjo, „Seven Seas“ bus galima išsinuomoti už „kuklią“ milijono trijų šimtų tūkstančių JAV dolerių sumelę – tiek kainuoja savaitės pasiplaukiojimas šia gražuole jachta.