35 metų Macaulay'us Culkinas pirmajame serialo epizode vaidina vairuotoją – tokios būklės, kad nesugeba vairuoti automobilio ir savo keleiviui pasiūlo apsikeisti vietomis. Automobiliui riedant gatvėmis šiurpokai atrodančio aktoriaus rankose atsiranda cigaretė ir jis prie vairo atsisėdusiam keleiviui pasakoja istoriją, kaip jis vaikystėje patyrė psichologinę traumą, kuomet jį, aštuonmetį berniuką, namuose pamiršo žiemos švenčių išvykę švęsti tėvai.

„Man teko ginti save ir savo namus nuo dviejų vagių-psichopatų. Aš buvau dar tik vaikas, ir man iki šiol sapnuojasi košmarai, kad mane persekioja keistas plikagalvis žmogus“, - savo, o tiksliau „Vienas namuose“ istoriją pasakoja aktorius, kuriam vaidmuo šiame filme ir jo tęsinyje pelnė milžinišką šlovę, palikusią Macaulay'aus Culkino sąmonė ne pačius geriausius prisiminimus iš berniuko-žvaigždės vaikystės.

Macaulay'us Culkinas. 1990 m. Vida Press nuotr.

Pastaraisiais metais Macaulay'us Culkinas filmuojasi nedažnai, tačiau jo talento gerbėjus turėtų džiuginti tai, kad jau kurį laiką „Vienas namuose“ žvaigždė nebepatenka į rėksmingas žiniasklaidos antraštes – dar prieš šešerius metus buvo nemažai rašoma apie jo pavojingą flirtą su narkotikais.