Straipsnio, pasakojančio apie naująjį filmą, kuriame vaidina Leonardo DiCaprio, antraštė, išspausdinta gruodžio mėnesio pradžioje leidinyje „Drudge Report“, atrodo išties įspūdingai: „Išgyvenimo ir keršto istorija pasiekė naują lygį. Jį išprievartavo! Du kartus!”

Tokią neįprastą žinią pasičiupo ir daugelis kitų leidinių bei portalų, tad kino studijos viešųjų ryšių tarnyba ėmė skubiai spręsti kilusią krizę.

„20th Century Fox” išplatino pranešimą žiniasklaidai, jog filme yra iš tiesų įamžinta veiksmo scena, kuomet grizlis užpuola žmogų, tačiau apie jokį išprievartavimą negali būti nė kalbos.

Pažymima, kad plėšrūno ir žmogaus kovos epizode, grizlis stumteli aktorių Leonardo DiCaprio iš už nugaros – šie kadrai, išimti iš konteksto, ir pagimdė gandus. Pranešime žiniasklaidai pastebima, jog su Leonardu Ci Caprio susigrūmęs grizlis yra patelė, taip sauganti savo vaikus nuo galimo pavojaus.
Pats aktorius pažymėjo, kad scena su grizliu tapo viena sunkiausių per visą jo karjerą.

Filmas „Išgyvenęs“ yra sukurtas pagal realius faktus. Per vieną 1823 metų ekspediciją medžiotojas Hughas Glassas kelis kartus buvo atsidūręs per plauką nuo mirties – jį buvo užpuolęs lokys, o vėliau, apiplėštas savo bendrakeleivių, jis, sunkiai sužeistas, bet dar gyvas, buvo užkastas kapo duobėje. Medžiotojas sugebėjo išsiropšti iš duobės ir įveikti 320 kilometrų iki artimiausio forto.