V. Galkinas puikiai žinomas Lietuvos kino mėgėjams. Tiesa, turbūt ne vienas jų nustebtų, sužinojęs, kad populiariuose serialuose ir filmuose „Diversantas“, „Kotovskis“, „Tolimųjų reisų vairuotojai“ („Dalnobojščiki)“, „Meistras ir Margarita“, „44-ųjų rugpjūtį“ kietus vyrukus vaidinęs aktorius – tai tas pats padykęs vėjavaikis Heklberis Finas iš kultinio vaikiško sovietų filmo „Tomo Sojerio ir Heklberio Fino nuotykiai“, televizijos ekranuose pasirodžiusio 1981 metais.

Pirmasis jo vaidmuo tam tikra prasme tapo pranašišku – V. Galkino įkūnytas Heklberis Finas pasižymėjo „gyvenu kaip noriu“ gyvenimo suvokimu – lygiai tokią pačią filosofiją propagavo ir tragiško likimo aktorius.

Jau nuo pat jaunų dienų V. Galkinas pasižymėjo savarankiškumu ir baimės jausmo neturėjimu, taip neretai išgąsdindamas savo namiškius – motiną Jeleną Demidovą bei įtėvį Borisą Galkiną. „Pavyzdžiui, pabėgdavau iš namų. Atsikeldavau vos prašvisdavus ir imdavau kur nors klaidžioti. Būtinai pasiklysdavau ir manęs su šunimis ieškodavo – aš galėdavau gana toli nuklysti, - viename interviu pasakojo V. Galkinas. - Vaikystėje, žinoma, žaisdavome grupinius žaidimus – karą. Kai aš būdavau vadu, savo draugus apdovanodavau tikrais ordinais ir medaliais – šeimos relikvijomis. Mūsų giminė gana sena ir turėjo išsaugojusi įvairių vertybių. Taip šeimai pridarydavau rimtų nuostolių. Jei ne aš, įpėdiniams jų galėjo likti gerokai daugiau“.

V. Galkino mama ir įtėvis, besisukantys kūrybiniame pasaulyje, ne visada galėdavo vaikui skirti pakankamai dėmesio, tad jį neretai prižiūrėdavo ir juo rūpindavosi močiutė Liudmila Demidova, dirbusi pradinių klasių mokytoja. Ji, tėvams nežinant, ir nuvedė savo anūką į aktorių atranką, kuri berniukui tapo lemtinga ir atvėrė duris į kino pasaulį.

„Tėvai apskritai buvo prieš mano darbą kine. Jie juk žinojo, koks yra sunkus aktoriaus gyvenimas – ir fizine, ir moraline prasme – ir norėjo mane apsaugoti nuo tokio likimo. Močiutė į aktorių atranką nuvedė slapčia – paslaptis paaiškėjo tik po pusmečio. Tėvus ištiko šokas“, - viename interviu prisiminė V. Galkinas.

Jaunasis aktorius geru elgesiu mokykloje nepasižymėjo, tačiau savo močiutės dėka gavo teigiamą charakteristiką. Kino žvaigždės statusas (o po „Tomo Sojerio ir Heklberio Fino nuotykių“ berniukas buvo tiesiog graibstomas režisierių ir iki mokyklos baigimo nusifilmavo dar keliolikoje juostų) taip pat suvaidino nemenką vaidmenį. Pabaigęs mokyklą jis Maskvos aukštosiose mokyklose toliau gilinosi į aktorystės paslaptis, studijas sugebėdamas suderinti su darbu filmavimosi aikštelėse, o taip pat šeimyniniu gyvenimu – sulaukęs septyniolikos jis paliko tėvų namus, netrukus vedė...Pirmoji santuoka truko vos vienerius metus, vėliau sekė antra, trečia...

Vladislavas Galkinas ir Darja Michailova. 2006 m. Vida Press nuotr.

1998 metais V. Galkinas, kuriam tada buvo 27 metai ir vėl vedė – ketvirtą kartą per paskutinius dešimt metų. Šį kartą jo širdį pavergė devyneriais metais vyresnė aktorė Darja Michailova, tapusi didžiąją aktoriaus gyvenimo meile.

„Koks skirtumas kelinta tai santuoka? Vedusiojo gyvenimas – tai sielos būklė, o ne šiaip noras su kažkuo kartu gyventi. Tai, kas buvo iki susitikimo su Darja, negalėčiau pavadinti vedybomis“, - viename interviu sakė V. Galkinas.

Vladislavas Galkinas seriale "Kotovskis". Sputnik/Scanpix nuotr.

Jo studijų draugai ir kolegos V. Galkiną prisimena kaip impulsyvų, emocionalų žmogų – tikrą vakarėlių sielą, kuriam neretai savotišku dopingu pasitarnaudavo alkoholis. Tačiau iki pat lemtingų 2009 metų įvykių kartais išlenkiama taurelė jam netrukdė intensyviai filmuotis ir dalyvauti renginiuose.

Laimingos šeimos iliuzija sugriuvo po visą Rusiją sudrebinusio skandalo – 2009 metų birželio 23-iosios naktį V. Galkinas, ką tik baigęs filmuotis seriale „Kotovskis“, užsuko į vieną Maskvos barą, kur išlenkė pora taurelių ir pareikalavo įpilti dar. Barmenas, išvydęs kad baro lankytojas yra jau ganėtinai įkaušęs, atsisakė tai padaryti ir V. Galkinas ėmėsi „daryti tvarką“: iš pradžių kėde ėme daužyti barą, o po to, čiupęs į rankas trauminį pistoletą, ėmė šaudyti į butelius. Atvykę pareigūnai greitai nuginklavo aktorių, tačiau baro vaizdo kamerų įamžintas V. Galkino siautėjimas ėmė keliauti per įvairiausias Rusijos žiniasklaidos priemones. Rusijos visuomenė, išvydusi taip siautėjantį vieną mėgstamiausių naujosios epochos aktorių, liko sukrėsta.

Šis V. Galkino išpuolis bare atvėrė jau kurį laiką šeimoje egzistavusius skaudulius. Aktoriaus motina nepuolė slapukauti, jog sūnus jau kurį laiką alkoholiui rodė pernelyg didelį dėmesį – galbūt iš skausmo ir nusivylimo. Mat jau nuo pažinties pradžios aktorių pora svajojo apie judviejų kūdikį – Darja Michailova augino dukterį iš pirmosios santuokos, o štai V. Galkinas neturėjo vaikų nė vienoje iš trijų buvusių santuokų. Bėgant metams V. Galkino ir Darjos Michailovos, kurią dar taip neseniai buvo pasiruošęs nešioti ant rankų, santykiai vis labiau vėso, o paskutiniais judviejų istorijos metais pora kartu negyveno, tik nespėjo išsiskirti.

„Jis pavargo nuo to, jog namuose nėra užnugario, harmonijos, tarpusavio supratimo. Vladislavas prisipažino, jog turi meilužę. Su ja manęs kol kas nesupažindino ir nežinau, kas ji tokia, tačiau nemanau, jog ji yra nesutarimo priežastis“, - 2009 metais, duodama interviu Rusijos žiniasklaidai, svarstė aktoriaus motina.

Tolimesni įvykiai klostėsi labai greitai – praėjus pusmečiui po V. Galkino sukelto skandalo Maskvos bare, teismas jam skyrė sąlyginę 14 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Gruodžio 25-ąją, po nuosprendžio paskelbimo praėjus dviem dienoms, V. Galkinas kartu su savo naująja (ir paskutiniąja) drauge Anastasija Šipulina bei bičiulių pora sėdo į traukinį ir aplankė Sankt Peterburgą, taip pažymėdamas savo 38-ąjį gimtadienį, kuris, pasirodo, tapo paskutiniu.

Vladislavas Galkinas. 2009 m. Sputnik/Scanpix nuotr.

2010 metų sausį jis buvo paguldytas į ligoninę dėl smarkaus kasos uždegimo.

Vasario 27-ąją aktoriaus kūnas buvo rastas jo namuose – įtėvis, nerimaudamas, kad V. Galkinas jau kelias dienas neatsiliepia į skambučius, kreipėsi į jo draugus. Atvykę prie jo namų draugai ilgai spaudė durų skambutį – jų niekas neatidarė. Blogos nuojautos kamuojami draugai išlaužė duris ir bute rado sukniubusį aktorių – vėliau ekspertizė nustatė, jog Heklberio Fino vaidmens atlikėjas mirė dėl širdies veiklos nepakankamumo. Daug dirbusio ir dėl nesėkmių asmeniniame gyvenime pergyvenusio aktoriaus organizmas buvo smarkiai pervargęs, o ne paskutinį vaidmenį šioje dramatiškoje istorijoje suvaidino ir alkoholis.