2015 m. birželio 26 d. Mieste, įsikūrusiame netoli Grenoblio, teroristas automobiliu taranavo chemijos fabriko „Air Products“ vartus ir įsirėžė į dujų balionus. Rankose jis turėjo „Islamo valstybės“ vėliavą. Prie įėjimo į fabriką vėliau buvo rastas jo direktoriaus kūnas nupjauta galva. Buvo sulaikytas įtariamasis – fabriko darbininkas Jasinas Sali. Anksčiau jis jau buvo sulaikytas, tačiau 2008 metais įtarimai jam buvo panaikinti. Remiantis Prancūzijos policijos duomenimis, Sali palaikė kontaktus su „Islamo valstybės“ teroristais.

2015 metų sausio 9 d. Ginkluotas teroristas Amedis Kulibalis, Kuaši brolių bendrininkas, kurie prieš dvi dienas iššaudė satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją, Paryžiuje įsiveržė į košerinių produktų supermarketą „Hiper Kašer“. Per šį teroro aktą žuvo 5 žmonės, įskaitant užpuoliką.

2015 metų sausio 7 d. Broliai islamistai Saidas ir Šerifas Kuaši, ginkluoti Kalašnikovo automatais, granatomis, keliais pistoletais ir karabinais, šaukdami „Alach Achbar“ įsiveržė į satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ redakciją. Per šaudymą žuvo 12 žmonių ir buvo sužeisti 11. Sausio 9 dieną broliai Kuaši buvo sunaikinti specialios operacijos metu. Atsakomybę už teroro aktą prisiėmė „Al Queda“. Radikalieji islamistai keršijo už pranašo Mahometo karikatūras, kurias publikavo šis leidinys.

2012 metų kovo 11, 15 ir 19 dienomis Tulūzoje ir Montobane, Prancūzijos pietuose, alžyrietiškos kilmės prancūzas Muchamedas Mera įvykdė žmogžudysčių seriją. Per šias dienas jis du kartus užpuolė prancūzų karius, taip pat įsiveržė į žydų mokyklą. Mera nužudė tris karius, dvasinio ugdymo mokytoją, du jo vaikus ir 8 metų mergaitę. Po kelių dienų nusikaltėlis buvo likviduotas per susišaudymą su policija. Atsakomybę už šaudymus prisiėmė islamistai, susiję su „Al-Queda“ grupėmis, veikiančiomis Šiaurės Afrikos šalyse.

2011 metų liepos 22 d. Norvegijoje įvyko dvigubas teroro aktas – vienas valstybinių institucijų kvartale Osle, kitas, po pusantros valandos – Utojos saloje. Osle sprogo automobilyje padėta bomba, svėrusi apie 500 kilogramų. Per šį sprogimą 7 žmonės žuvo vietoje, dar vienas mirė ligoninėje, sužeisti daugiau nei 200 žmonių. Vėliau sprogimą įvykdęs norvegų nacionalistas Andresas Breivikas, persirengęs policijos pareigūnų uniforma, sušaudė 67 jaunuolius, dalyvavusius Norvegijos valdančiosios Darbo partijos jaunimo vasaros stovykloje.

2005 metų liepos 7 d. Keturi teroristai - savižudžiai įvykdė seriją sprogdinimų Londono viešajame transporte. Su maždaug minutės tarpais įvairiose metro stotyse buvo susprogdinti trys traukiniai, o po valandos savižudis sprogdintojas susprogdino dviaukštį autobusą Tavistoko skvere. Per šį išpuolį žuvo 56 žmonės, 700 buvo sužeisti. Atsakomybę už jį prisiėmė „Al Queda“.

2004 metų kovo 11 d. įvyko didžiausias teroro aktas Ispanijos istorijoje. Madride keliose geležinkelio stotyse teroristai traukiniuose susprogdino 10 bombų. Per sprogimus žuvo 191 žmogus, daugiau nei 2000 buvo sužeisti. Atsakomybę už sprogimų seriją prisiėmė „Al Queda“.