„Koncernas „Kalašnikov“ jau pradėjo produktų serijos surinkimą ir pareigų vykdymas pagal valstybės sutartį dėl raketų „Vihr-1“ gamybos ir tiekimo Gynybos ministerijai nekelia jokio susirūpinimo. Pirmoji raketų partija jau sėkmingai pristatyta užsakovui“, – pareiškė koncerno vadovas Aleksejus Krivoručko.
„Vihr-1“ raketų gamybos kontraktas už 13 milijardų rublių (beveik 190 milijonų eurų) buvo pasirašytas dar 2013 metų vasarą. Produktų tiekimas turėjo būti užbaigtas iki 2015 metų pabaigos, tačiau proceso metu „Kalašnikov“ susidūrė su aibe sunkumų.

„Teko sunkiai dirbti pritaikant šiuolaikines technologijas tam, kad nebūtų keičiami taktiniai-techniniai reikalavimai. Tam reikėjo pakeisti technologinę dokumentaciją, kas leido atidėti sutartinių įsipareigojimų vykdymą“, – teigė koncerno spaudos tarnyba 2015 metų vasarą.

Prieštankinis valdomos ginkluotės 9K121M „Vihr-M“ kompleksas, naudojantis „Vihr-1“ raketą su automatiniu lazeriu 9A4172K, buvo sukurtas Tulos KBP (Prietaisų gamybos konstravimo biuras). Raketos sugeba pataikyti į šarvuotus objektus esančius ir 10 kilometrų. Kompleksas buvo kuriamas nuo 1990 metų pritaikant jį SU-25TM šturmo lėktuvams ir KA-50 sraigtasparniams. Dabar kompleksas bus įrengtas KA-52 sraigtasparniuose.