M. Day sugebėjo pasveikti, dabar ketina dalyvauti triatlone „half-Ironman“, o jei laimėtų, pinigus skirtų karo veteranams.

2007 m. M. Day atliko karinę tarnybą Irake. Per vieną operaciją jis pirmas iš komandos narių įėjo į patalpą, o ten buvę trys „Al Qaedos“ nariai paleido šūvių seriją, kuri teko jam.

Į M. Day pataikė 27 kulkos. 11 šovinių sulaikė neperšaunamoji liemenė, o 16 susmigo į jo kūną.

Galiausiai už trijų metrų nuo jo sprogo granata, nuo sprogimo jis neteko sąmonės. Kaip pasakojo pats M. Day, po minutės atgavęs sąmonę jis su pistoletu nušovė du teroristus.

M. Day sako, kad susišaudymai buvo karių kasdienybė Irake. Savo tinklaraštyje jis aprašė sužalojimus: „Kulkos man pataikė į kojas, rankas, kairės rankos nykštį praktiški amputavo, man pataikė į pilvą, beveik metus man buvo daryta kolostomija, man peršovė dešinę mentę, pataikė į sėdmenis, į sėklides, pataikė į neperšaunamąją liemenę, todėl skilo šonkauliai patyriau plaučių kotūziją.“

SEAL karys gulėjo ligoninėje tik 16 dienų, per kurias ištirpo 25 kg svorio. Po to jį apdovanojo Purpurinės širdies ordinu – tai seniausias karinis apdovanojimas JAV.

Vėliau M. Day gydėsi nuo potrauminio streso sutrikimo.
Na, o dabar M. Day nori surinkti 75 000 dolerių, dalyvaudamas konkurse „half-Ironman“. Jis turės nuplaukti 2 km, nuvažiuoti dviračiu 90 km ir nubėgti 20 km.

Savo tinklaraštyje M Day rašo, kad nori surinkti lėšų ir padėti savo „sužeistiems broliams ir seserims“.