Kartu su juo į vandenyną 2012 metais išplaukusio ir žuvusio porininko Ezequielo Cordobos šeima padavė jį į teismą ir reikalauja milijono dolerių kompensacijos. Žuvusio žvejo artimieji įsitikinę, kad Jose Salvadoras Alvarenga užmušė savo porininką ir jį suvalgė.

2014 metais išgelbėto ir vėliau prisiminimų knygą išleidusio žvejo advokatas Ricardo Cucalonas mano, jog E. Cordobos artimieji paprasčiausiai nori pasipinigauti, mat klaidingai mano, jog knygą parašęs Jose Salvadoras Alvarenga iš to užsidirbo milžinišką honorarą.

Meksikos žvejų drama prasidėjo 2012 metų lapkritį, kuomet 36 metų Jose Salvadoras Alvarenga už 50 dolerių nusisamdęs keturiolika metų jaunesnį pagalbininką išplaukė į dvi dienas turėjusią užtrukti žvejybą Ramiajame vandenyne. Kilus audrai, jie buvo nublokšti toli nuo kranto – per stichijos šėlsmą laivelis buvo gerokai apgadintas, nulaužtas variklio sraigtas, tad žvejams liko tik dreifuoti ir melstis, kad juos kas nors pastebėtų.

Jose Salvadoras Alvarenga: kairėje 2012 m, ir dešinėje 2014 m, ką tik rastas Ramiajame vandenyne. AFP nuotr.

Žvejai buvo priversti maitintis žuvimis ir paukščiais, o troškulį malšino lietaus vandeniu, vėžlių krauju ir net savo pačių šlapimu. Išsekęs E. Cordoba, jausdamas, kad netrukus mirs, paprašė porininko prisiekti, kad šis jo kūno nesuvalgytų.

Jose Salvadoras Alvarenga pasakojo, kad savo mirusio porininko kūną laivelyje laikė šešias dienas, tačiau vėliau irti pradėjusį kūną išvertė į vandenyną. Žvejui dar 348 dienas vienam teko grumtis už savo išlikimą, kol galų gale jį rado du Maršalo saloms priklausančio Ebono atolo gyventojai. Iš viso dvi dienas turėjusi trukti žvejyba virto šešiolikos mėnesių odisėja.

Rytoj, gruodžio 18 d. , penktadienį, portale Vyriškai.lt skaitykite dramatišką į vandenyną nuneštos sovietų baržos įgulos kovą už išlikimą.