Dar audringiau Rusijos lyderio gimtadienis buvo švenčiamas Čečėnijos sostinėje Grozne, kur regiono vadovo Ramzano Kadyrovo suburta futbolo komanda „Lyderis-63” sausakimšame, 30 tūkstančių žiūrovų talpinančiame stadione, be gailesčio susitvarkė su italų futbolo veteranų rinktine.

Šeimininkai mačą laimėjo rezultatu 4:1, o pirmąjį rungtynių įvartį pelnė marškinėlius su V.Putino atvaizdu vilkėjęs R.Kadyrovas. Svečiai iš Italijos sugebėjo pelnyti tik paguodos įvartį – jį įmušė 44 metų Dino Baggio, 1994 metais žaidęs pasaulio futbolo čempionate ir tris kartus laimėjęs UEFA Europos lygos taurę.

Priminsime, kad Ramzanas Kadyrovas savo gimtajame stadione praktiškai yra neįveikiamas – 2011 metais naujojo Grozno stadiono „Akhmat Arena” atidarymo proga čečėnai metė iššūkį pasaulio žvaigždžių rinktinei ir, nors pastarosios gretose žaidė tokie odinio kamuolio meistrai kaip Diego Maradona ar Luisas Figo, buvo taip pat sutriuškinti 5:2. Šeimininkų gretose tą kartą irgi žaidė R. Kadyrovas.

Per pertrauką žiūrovai galėjo pasiklausyti estrados žvaigždžių koncerto ir pasigėrėti per visą stadioną ištiestu audeklu su V. Putino portretu. Pasibaigus mačui virš vakarinio Grozno dar ilgai netilo šventiniai fejerverkai.

Maža to, Čečėnijos lyderis dar spėjo dalyvauti ir V. Putino garbei surengtame motožygyje, kur kartu su juo važiavo ir baikerių bendruomenėje kontraversiškai vertinamo „Nakties vilkų“ nariai.