Tačiau vietoje nenustygstantis R. Kadyrovas nusprendė siekti naujų sporto aukštumų. Šį kartą per žiniasklaidos priemones plačiai nusirito jo treniruočių pobūdžio dvikova su UFC kovotoju Abdulu-Kerimu Edilovu.

Iš Grozno kilusio 24 metų maišytų kovos menų profesionalo statistika UFC ringe byloja pati už save: 16 pergalių ir 4 pralaimėjimai, nė viena iš keturių nesėkme pasibaigusių dvikovų nebuvo pralaimėta patyrus nokautą.

Tačiau UFC kovotojų smūgiai – toli gražu ne R.Kadyrovo smūgiai. Bent jau taip galima suprasti iš Abdulo-Kerimo Edilovo žodžių jo paskyroje socialiniame tinkle.

„Ringe vyko pati tikriausia kova. Aš smūgiavau, stengdamasis palaužti varžovo pasipriešinimą. Tačiau ir man tekdavo atlaikyt niokojančius smūgius. Šiandien man mažiausiai pasisekė. Po vieno griaunančio Ramzano Achmatovičiaus smūgio aš patyriau patį tikriausią gilų nokautą. Didžių treniruočių vakaras pavyko puikiai! Ačiū Jums, šefe, už dėmesį ir rūpestį. Ir, žinoma, už šiandienines žvaigždutes po akimis“, - žvaliai savo paskyroje brūkštelėjo UCF kovotojas, jausdamas R.Kadyrovui dėkingumą už treniruočių pobūdžio kovą, nokautą ir gautas mėlynes. Savo žodžius jis iliustravo kovos vaizdo fragmentu, kuriame užfiksuotas ir nokautas – nors maišytų kovos menų profesionalams nėra būdinga socialiniuose tinkluose girtis patirtais nokautais.

Abdulo-Kerimo Edilovo paskyrą „Instagram“ tinkle seka kiek daugiau nei 50 tūkstančių sekėjų, tad nenuostabu, kad jo žodžiai ir dvikovos vaizdo fragmentas netrukus buvo perpublikuotas R. Kadyrovo paskyroje, kuri vienija pusantro milijono sekėjų.