Tiesa, priešingai nei Maskvos „Lokomotiv“ klubo vadovybė, kuri savo komandos saugą Dmitrijų Tarasovą nubaudė 300 tūkstančių eurų bauda už tai, kad jis po mačo Stambule (Turkija) su vietos „Fenerbahce“ įsiutusiems vietos aistruoliams pademonstravo marškinėlius su Rusijos prezidento Vladimiro Putino atvaizdu ir užrašu „Pats mandagiausias prezidentas“, jis negailėjo pagyrų neapgalvotai (politinė ir ideologinė propaganda draudžiama Europos stadionuose) pasielgusiam futbolininkui.

Dmitrijus Tarasovas. AP nuotr.

„Asmeniškai man „Lokomotiv“ saugas Dmitrijus Tarasovas – tikras Rusijos patriotas! Jūs prisimenate – jis po rungtynių su turkų klubu aikštėje pasirodė vilkėdamas marškinėlius su Rusijos prezidento Vladimiro Putino atvaizdu. Tai jo pozicija, jo požiūris į savo prezidentą ir savo tėvynę. Jis nepateikė jokių pasisakymų, nebandė įžeisti varžovų komandos. Iš viso to išpūtė vos ne pasaulinio mastelio skandalą. Visos kalbos apie politiką, etikos pažeidimą – daugiau nei išgalvoto pobūdžio. Taip, dabar yra sudėtingų ir net labai sudėtingų santykių su Turkija periodas. Tačiau taip visada nebus. Nenoriu nuo futbolo lįsti į politiką. Tačiau trumpai pasakysiu savo nuomonę – Turkijai negyventi be Rusijos! Praeis nedaug laiko ir mūsų pietų kaimynas prašys ir maldaus sureguliuoti santykius“, - R. Kadyrovo paskyroje socialiniame tinkle publikuotame įraše galima pajusti ir grėsmingą toną.

Užsiminęs apie Rusijos ir Turkijos santykius, R. Kadyrovas vėl grįžo prie futbolininko D. Tarasovo reikalų, pažymėjęs, kad Grozno „Terek“ futbolo klubas pasiruošęs iš „Lokomotiv“ klubo nusipirkti šį futbolininką su visa jam skirta bauda, arba bent jau klubo sąskaita padengti jo baudą.

Be to, R. Kadyrovas futbolininkui pateikė ir kitą „viliojantį" pasiūlymą: „Mes turime futbolo komandą „Lyderis-63”, į kurią įtraukiame labiausiai gerbiamus ir pasižymėjusius žmones. Žaidžiame vilkėdami marškinėlius su Vladimiro Putino nuotraukomis. Kiekvienais metais komanda žaidžia su pasaulio futbolo žvaigždėmis! Durys į „Lyderį-63” tau atidarytos”.