Šis dalykas, sako Hakim, yra gyvybingumo, seksualinio ir fizinio patrauklumo, geros sportinės formos, asmeninio žavesio, stiliaus skonio ir, taip, seksualinės kompetencijos kombinacija. Ką, argi visa tai telpa viename žmoguje? Nenusimink, erotinį kapitalą galima užsidirbti, padidinti, pakeisti – viskas priklauso nuo tavęs, teigia „Men's Health“.

Gyvybingumas

Ar okupavai mikrofoną karaokės bare, ar tiesiog daug pokštauji – tavo pozityvios vibracijos užkrečia visus aplinkinius, sako psichologijos daktarė Brandi Engler: „Tu ir pats pakiliai jausiesi, jei būsi apsuptas gyvenimu besimėgaujančiais žmonėmis“.

Parodyk savo smegenis. Linksmi vyrukai daug dažniau nei tu praleidžia laiką be kelnių. Žurnalas „Intelligence“ yra pasirengęs pateikti statistiką: tiriamojoje grupėje vyrai, kurie yra apsupti „vaikinų su humoru“, dažniau iš moterų susilaukia sekso be įsipareigojimų pasiūlymų.

Pasikviesk savo širdies pretendentę ten, kur jūs galėsite užsiimti tavo mėgstama veikla: į garvežių muziejų, į krepšinio aikštelę, nors ir į žvejybą! Tegul ji pamato tave su degančiomis akimis, išgirsta tavo šaukimą – taip ir ji pati pasijus gerai dėl patiriamų įspūdžių.

Fizinis patrauklumas

Žinoma, genai yra svarbūs: simetriškas veidas, vyriška išvaizda, sveika oda – visa tai yra svarios erotinio kapitalo sudedamosios dalys, teigia Catherine Hakim. Žurnalas „Psychological Science“ publikuoja tyrimo rezultatus: renkantis partnerį trumpalaikiams santykiams (kada svarbus yra tik seksas) moterys teikia pirmenybę vyrams su plačiais veidais – juk būtent toks veidas nurodo, kad vyras yra dominuojantis. Nepasisekė su genais? Nenusimink, turime planą.

„Užsiaugink“ žandikaulį. Plaukai ant veido – vyriškas makiažas, kuris paslepia trūkumus ir pakelia vertę. Lengvas plaukuotumas paryškina tvirtą smakrą, trumpa barzdelė – vizualiai padidina mažą smakrą, sukurdama veido simetrijos iliuziją.

Išlygink odą. Nelygi oda ir milijardierių padarys nepatraukliu, jau nekalbant apie mus. Žiemą prieš išeidamas į lauką nusiprausk valomąja priemone sausai odai, o po to pasitepk veidą kremu – padaryk tai įpročiu, kaip ir rytinis dantų valymasis.

Seksualinis patrauklumas

Nėra tokio „instagram“ filtro, kuris padarytų tave seksualiai patraukliu. Juk šis patrauklumas susidaro ne tik iš tavo veido formos, bet ir iš to, kaip tu judi ar kalbi.

Susikurk V formos siluetą. Pirmas teisingas žingsnis – fizinės treniruotės. O iki to laiko, kol jos nedavė rezultatų, imituok V formos liemenį (visuotinai priimtas vyro idealas) su drabužių pagalba. Pavyzdžiui, susirask šviesius marškinėlius su plačia horizontalia linija, einančia per pečius ir krūtinę – taip vizualiai išsiplečia viršutinė tavo kūno dalis. Marškinėliai, aptempiantys viršutinę krūtinės dalį ir laisvai krentantys pilvo dalyje taip pat sukuria V formos iliuziją.

Dominuok. Bet kokie tyrimai susiję su moterimis rodo, kad jos tiesiog tirpsta vyrų kompanijoje, kurie aiškiai dominuoja. Ne, mes ne apie šaukimą ir liepimą. Stovėk ir sėdėk atvira poza (nekelk kojos ant kojos, nekryžiuok rankų), aktyviai gestikuliuok, liesk ranka pašnekovą. Užimdamas kiek įmanoma daugiau erdvės tu paprasčiausiai spinduliuoji pasitikėjimą savimi.

Charizma


Velniai žino, kas tai yra iš tiesų, tačiau olandų mokslininkai bent jau žino kai kurias detales: aukšti vyrukai, jie sako, „atrodo daugiau charizmatiški“ nei kad žemo ūgio vaikinai. Mokėjimas pasirodyti, pasakoti – viskas eina į tą pačią „taupyklę“, priduria Catherine Hakim.

Būk išsitiesęs. Kaip atrodyti aukštesniu nei kad esi? Ištiesk pečius, nekryžiuok prieš save rankų ir pokalbio metu žiūrėk pašnekovui tiesiai į akis. Pastebėjai gražuolę vakarėlyje? Pagauk jos žvilgsnį ir nusišypsok – tokiu būdu sukursi artumo iliuziją dar iki tol, kol prieisi prie jos. O sužinojęs, kuo ji vardu, vėliau kalbėdamas kuo dažniau kreipkis į ją vardu – tai tam tikra hipnozė, kuri veikia puikiai.

Flirtuok. Motyvacija yra reikšminga: remiantis apklausomis, vaikinai, kurie flirtuoja grynai dėl sportinio intereso, atrodo ne tokie patrauklūs, kaip tie, kurie ruošia rimtesnius planus su ta mergina – šiuo atveju moteris jaučiasi esanti ypatinga. Todėl pasaugok savo geriausius triukus tikram pasimatymui.

Prisižiūrėjimas ir stiliaus pojūtis


Nebijok, mes ne apie pasirinkimą, kas madinga, kas stilinga, o kas ne. Viskas, ką tau reikia žinoti, pavyzdžiui apie šukuoseną: ji neturi gąsdinti ir rėkti apie tavo psichologines problemas (menamas ar tikras), ji turi atspindėti tavo socialinį statusą, teigia Hakim.

Grįžk prie šaknų. Apklausoje, atliktoje 2013 metais Didžiojoje Britanijoje, 60 proc. respondentų (vyrų ir moterų) nurodė, kad klasikinis plaukų skyrimas yra geriausia visų laikų šukuosena. Plinki? Kirpkis trumpiau ir stebėk, kad likę plaukai nestovėtų iš kraštų, kad neatrodytum kaip senas klounas.

Užsivilk kostiumą. Patinka tau ar ne, tačiau klasikinis vyriškas kostiumas moterims sukuria neišdildomą įspūdį. Turėk bent jau vieną tokį – geriau, žinoma, užsisakyti jį pas siuvėją, tačiau ir iš parduotuvės tiks. Prieš nusipirkdamas įsitikink, kad petukai gerai guli, užpakalis maždaug iki pusės uždengtas švarku ir sėdėti su kostiumu yra patogu.

Seksualinė kompetencija

Vien tik tvirtos erekcijos neužtenka, kad pasirodytum esąs geras meilužis. Yra svarbesnių dalykų nei libido. Pavyzdžiui, erotinė vaizduotė, kūrybiškumas – ir lovoje, ir iki jos.

Parodyk savo galią. Jėga – ji iš tiesų veikia, tavo padidintas vyriškumas merginai leidžia jaustis trapiai. Prispausk ją prie sienos prieš bučinį, tačiau pasistenk tai atlikti švelniau, kad išvengtum traumų.

Keisk scenarijų. Štai tau puikaus sekso bendra schema: supratingas žvilgsnis, bučinys, preliudija, lytinis aktas, glamonės. Tačiau smulkios scenarijaus detalės turėtų keistis pagal jos (ir tavo) nuotaiką. Po sunkios darbo dienos puikiai tinka švelnus ir jausmingas priėjimas. O po beprotiškų šokių nakties tinka ir žaismingas dominavimas – ir su dideliu pasisekimu!

Aš esu toks pat!


Sociologė Catherine Hakim patars, iš ko gali išmokti keletą nepastebimų triukų.

G. Clooney

Stilius. Griežti, tamsūs kostiumai ir švieži balti marškiniai atvirai nokautuoja moteris. Ir įsidėk į kišenę tvarkingai sulankstytą nosinaitę, jei nebijai tapti pernelyg patraukliu.

Tomas Hardy


Charizma. „Prieš įeidamas į kambarį, nusišypsok, lyg tau ką tik kažkas pasakė juokingą anekdotą“, – pataria oratorinio meistriškumo dėstytoja Jay Heinrichs.

Channingas Tatumas

Ritmas. Reikia pašokti? Truputį išskėsk kojas, atpalaiduok pečius ir kelius ir vos vos sulenk rankas per alkūnes. Ir pagauk ritmą.

Colinas Farrellas

Žavesys. Pirmiau žiūrėk į vieną akį, vėliau į kitą. Pakeitus žiūrėjimo kampą tu atrodai labiau sutelkęs dėmesį, negąsdindamas merginos stikliniu žvilgsniu.