Serialo veiksmas rutuliojasi 1972 metais Memfyje, į kurį po tarnybos Vietname, iki soties išsimaudę kraujo jūroje, grįžta du jūrų pėstininkai. Tačiau Amerika jau nebedega šiltais jausmais tiems vaikinams, kurie savo laiku išvyko į Vietnamą šventai tikėdami, jog gina savo šalies interesus ir gelbėja pasaulį nuo komunizmo.

Dabar jie – atstumtieji, šaltakraujai žudikai, su kuriais reikalų niekas nebenori turėti. Vietnamo karo veteranų ateitis 1972-ųjų Memfyje atrodo miglotai: prastai apmokamo juodadarbio, kamuojamo košmariškų prisiminimų apie Vietnamą ir pamažu grimztančio į depresiją dalia arba...

Kai horizonte pasirodo mįslingasis Brokeris ir išdėsto savo pasiūlymą, įtampa pradeda augti: lėtai, tačiau nesustabdomai. Dėmesio – yra realus pavojus, kad serialas užkabins taip, kad visas aštuonias serijas prarysite nepajudėdami iš vietos.

Serialą režisavusiam Gregui Yaitanesui pavyko suplakti tikrai neblogą kokteilį, kuriame persipina pietinių valstijų atmosfera, rasiniai neramumai, meilė ir išdavystė, vienas už kitą ryškesni niekšeliai, Brokerio agentūra, Vietnamo košmarai ir ne vienas litras ištaškyti kraujo. Paskutiniai serialo kadrai jus privers linguoti galva – tikrai ne tokios pabaigos, žadančios dar įdomesnį antrąjį sezoną, tikėjotės.

Vyriškai.lt vertina: 9/10