Norint tapti „Gražių žmonių klubo“ nariu vien noro ir registracijos nepakanka – reikia gauti teigiamą kitų klubo narių sutikimą, kurie pretendentus įvertina pagal jų nuotraukas ir trumpus aprašymus, rašo leidinys „Metro“.

Remiantis šia „metodika“, į negražiausių pasaulio vyrų trejetuką patenka britai, lenkai ir rusai – tik devyni procentai šių tautybių žmonių, pageidavusių patekti į „Gražiausių žmonių klubą“, praėjo atranką.

Tai ne pirmas kartas, kuomet rusų vyrams tenka nuryti karčią piliulę – prieš ketverius metus kultinis vokiečių mados dizaineris Karlas Lagerfeldas, išgyręs Rusijos moterų grožį, pažymėjo, kad šioje šalyje gyvena bjauriausi vyrai.

Beje, panašios nuomonės yra ir Rusijos stilistas bei dizaineris Vladas Lisovcevas, kuris radijo stoties „Moskva. FM“ eteryje komentuodamas BeautifulPeople.com reitingą, paaiškino, kodėl rusai atsidūrė negražiausių vyrų trejetuke. „Rusijoje jau seniai populiarus kalėjimo stilius – ir veido išraiška, ir manieros, ir rengimosi stilius. Panaši estetika mūsuose laikoma brutali“, - sakė dizaineris, pažymėjęs, jog „Europoje toks stilius nelaikomas gražiu“.

Tiesa, Vladas Lisovcevas nesutinka su tuo, kad britai turėtų patekti į negražiausių vyrų trejetuką. „Nesutinku su tuo, kad Anglija turėtų patekti į šį trejetuką. Ten vyrai moka vilkėti švarkus, vintažinius drabužius, avėti gražią avalynę. O štai Lenkija ir Rusija teisingai „papuošė“ reitingą. Mūsų šalys šiuo atžvilgiu tikrai panašios“, - mano Rusijos stilistas.

O kokie gi vyrai pagal šį reitingą yra patraukliausi? Pasirodo, gražiausi vyrai gyvena Švedijoje (net 60 procentų šios šalies atstovų įveikia „Gražių žmonių klubo“ atranką), Brazilijoje (41 procentas) bei Danijoje (40 procentų).