Bukarešte (Rumunija) surengtame Europos nacijų taurės imtynių turnyre Rusijos rinktinė buvo vadinama viena favoričių. Graikų-romėnų imtynių kategorijoje susigrūmusių Imilo Šarafetdinovo ir Zurabo Datunašvili dvikova iš pradžių klostėsi korektiškai, tačiau vėliau Gruzijos atstovas lyg netyčia kepštelėjo varžovui pr ausį, atsiprašė ir dvikova vyko toliau.

Tačiau dvikovai tęsiantis ir kaistant atmosferai, gruzinas vėl trenkė Rusijos atletui per veidą – šį kartą Imilas Šarafetdinovas jau norėjo atsakyti tuo pačiu (vaizdo įrašą stebėkite nuo 6:30). Teisėjui bandant išskirti imtynininkus, po sekundės ant kilimo jau išbėgo kiti delegacijų atstovai, imtynininkai ir gerbėjai – gana nemažas žmonių būrys keliolika sekundžių stumdėsi ant kilimo, vieni kitiems aiškindami savo tiesas.

Tiesa, aistros greitai nurimo. Rusijos graikų-romėnų imtynių rinktinės treneris Gogis Koguašvilis vėliau teigė, kad po susistumdymo praėjus keliolikai minučių rusų ir gruzinų imtynininkai, pamiršę ką tik įvykusį incidentą, jau vieni kitiems spaudė rankas ir broliavosi.

Rusijos rinktinė tapo turnyro nugalėtoja graikų-romėnų imtynių kategorijoje, finale įveikusi Ukrainos rinktinę.