Spalio 7-ąją savo 63 metų sukaktį pažymėjęs V.Putinas sulaukė daugybės žiniasklaidos dėmesio – ir ne tik todėl, kad ledo ritulio aikštelėje mušė vieną įvartį po kito. Italų juvelyrikos kompanija „Caviar“ ta proga pristatė limituoto tiražo „iPhone 6s” su auksiniu korpusu ir jame išgraviruotu Rusijos lyderio bareljefu.

Keliomis dienomis anksčiau, spalio 5-ąją savo 39-ąjį gimtadienį pažymėjęs Ramzanas Kadyrovas visą dėmesį sutelkė į V. Putino gimtadienį, kurio proga Grozne iš vietos funkcionierių sudaryta futbolo rinktinė ant menčių paguldė Italijos rinktinę, kurioje žaidė legendomis apipinti veteranai o vieną įvartį įmušė ir pats Ramzanas Kadyrovas.

Dabar gi, praėjus porai savaičių, „Caviar“ pagerbė ir čečėnų lyderį, išleisdama Čečėnijai dedikuotą „iPhone 6s” su dviem korpuso variantais – geltono aukso ir platinos. Telefono korpuse yra išgraviruotas regiono žemėlapis, garsiausi jo simboliai, pirmosios himno eilutės ir R.Kadyrovo bareljefas.

"iPhone 6s" su R.Kadyrovo atvaizdu. facebook.com nuotr.

Kompanijos pranešime žiniasklaidai pažymima, kad Čečėnijai skirta „iPhone 6s” linija yra pagaminta „atsižvelgiant į daugybės šio regiono patriotų prašymus“.

Beje, „čečėniškas“ „iPhone 6s” kainuoja pigiau nei „prezidentinis“. R.Kadyrovo gerbėjai paauksuotą arba platininį išmanujį telefoną gali įsigyti už 2662 eurus, o štai Rusijos lyderio mėgėjai už „prezidentinį“ žaisliuką turi pakloti 2818 eurus.