Be abejo, tu gali jai pacituoti kokį nors mokslinį tyrimą, pavyzdžiui, 2012 metais atliktą Niujorko valstijos universiteto, kuris atskleidė, kad sėkliniame skystyje yra cheminių elementų, kurie iš tiesų gali pakelti nuotaiką.

Tačiau pabandyk savo partnerei pasakyti, kad tavo sperma yra kaip antidepresantas, ir pasižiūrėk į jos reakciją. Taip, laimėsi nedaug, rašo „Men's Health“.

Bet yra kai kas, ką tu gali padaryti. Dauguma sprendimų yra susiję su nedideliais, sveikais gyvenimo būdo pokyčiais. Pateikiame 5 dažniausius moterų skundus dėl jų partnerių spermos. Ir sprendimus, ką galima būtų padaryti, kad pagerintumėte padėtį.

Per daug spermos

Nors didelis spermos kiekis, kuris pornofilmuose neretai vadinamas „pinigų užtaisu“, yra pagrindinis daugelio vaikinų tikslas, tai moterims gali būti atstumiantis dalykas.

„Jaučiausi lyg aptaškyta dideliu kiekiu vandens, – sako 39 metų Joyce, nupiešdama labai vaizdingą savo partnerio spermos išsiveržimo paveikslą. - To skysčio buvo per daug“.

Daktaras Jesse Millsas, Kalifornijos universiteto Los Andžele (JAV) urologas, sako, kad daug spermos gali išsiveržti tada, kai kurį laiką nesi ejakuliavęs.

„Jeigu pasimasturbuoji ryte ir pasimyli vidurdienį, išsiveržia mažiau spermos, - sako jis. - Jeigu neturėjai sekso keletą dienų, tavo organizmas gali pagaminti gana didelį spermos kiekį“.

Sprendimas yra paprastas ir gana linksmas: stenkis ejakuliuoti dažniau – su savo partnere ar be jos.

Per mažai spermos

23 metų Tracy turi atvirkštinį skundą dėl savo vaikino spermos.

„Nelabai daug ko buvo, kai jis baigė“, - sako ji. „Nemačiau spermos prezervatyve, todėl pagalvojau, kad jis tiesiog suvaidino orgazmą. Kai pamačiau, kad spermos ten buvo, buvau sumišusi, kodėl jos tiek mažai. Ji tiesiog liūdnokai išvarvėjo“.

Daktaras Millsas sako, kad jeigu norite didesnio spermos kiekio, „tada atsakymas yra skysčiai, skysčiai, skysčiai – daug gerkite“. Ir nesimasturbuokite prieš seksą, nes tai taip pat gali sumažinti spermos kiekį.

Per tiršta sperma


„Turėjau tikrai šlykščią oralinio sekso patirtį, - sako 34 metų Annabelle. -Jo sperma buvo tokia tiršta kaip jogurtas ar varškės sūris“.

Tavo organizmo aprūpinimas vandeniu taip pat gali padaryti įtaką spermos konsistencijai. „Jeigu jam trūksta skysčių ar jis kurį laiką nėra ejakuliavęs, tada sperma bus tirštesnės konsistencijos“, - sako daktaras Millsas. Daktaras Brianas Steixneris, Džersio urologijos grupės Vyrų sveikatos instituto direktorius, sako, kad dėl kiek tirštesnės spermos nevertėtų jaudintis.

„Normalu turėti įvairias spermos konsistencijos, kiekio, skonio ir kvapo variacijas“, - sako jis.
Kaip žinoti, ar tavo organizmas yra pakankamai aprūpintas vandeniu? Tavo šlapimas turėtų būti limonado spalvos ar net šviesesnis.

Pernelyg geltona


Sperma paprastai yra balta ar pilkšva, todėl kai Rachel pamatė geltonos spalvos partnerio spermą, sunerimo.

„Niekada nemačiau nieko panašaus ir iškart išsigandau, kad tai yra kokios nors LPL požymis, - sako ji. - Jis taip pat nežinojo, kodėl jo sperma buvo geltona, todėl mes galiausiai susipykome dėl to, ar jam vertėtų apsilankyti pas gydytoją, ar ne“.

Daktaras Steixneris sako, kad blyškiai geltona sperma yra laikoma normalia, tačiau jeigu ta geltona spalva yra ryškesnė ir ją lydi nemalonus kvapas, tai galėtų būti prostatos ar sėklinių pūslelių infekcijos požymis ir tau vertėtų apsilankyti pas gydytoją.

Dar vienas įspėjimas: jeigu sperma yra tamsiai geltonos spalvos, tačiau nėra nemalonaus kvapo, tada, pasak daktaro Millso, greičiausiai tai yra sena sperma, užsilikusi dėl retų ejakuliacijų.

Keistas spermos skonis ar kvapas

„Kai jis baigė, spermos kvapas buvo kaip chemikalų, - sako 40 metų Laurie. - Tai labai trikdė“.
Laurie yra ne viena. Daug moterų, kurias apklausėme rašydami šį straipsnį, apibūdino jų partnerių spermą kaip kvepiančią baseinu, amoniaku ar balikliu.

Blogas kvapas dažnai būna lydimas blogo skonio. Kalbant apie kvapą, daktaras Steixneris sako, kad tai yra „absoliučiai natūralu. Spermoje iš tiesų yra amoniako ir kitų sterilumo kvapo alkaloidų“.
Tačiau kaip galima pagerinti spermos skonį? Deja, mokslinio tyrimo dėl to, koks maistas galėtų pakeisti tavo spermos skonį, dar nėra (pats pagalvok, kas galėtų pasiryžti tokiam skonio testui?).
Tačiau yra vienas pasakymas, kuriuo tiki ir dauguma gydytojų, tarp jų ir seksologė Ava Cadell – „esi tai, ką valgai“.

„Tų, kurie valgo vaisius, sperma yra saldesnė už tų, kurie valgo mėsą, ir vegetarų sperma yra švelnesnio skonio nei tų, kurie valgo greitąjį maistą“, - sako daktarė Cadell.

Tam tikri augalai ir prieskoniai, tokie kaip cinamonas, muskatas, petražolės ir kviečių želmenys, gali pagerinti spermos skonį, o rūkalių ir kavos mėgėjų sperma gali būti kartesnė už tų, kurie geria daug vandens. Daktarė Mills teoriškai su tuo sutinka.

„Tai, ką valgai, iš tiesų pateks į tavo spermą, todėl toks pasakymas skamba logiškai, ypač kalbant apie tokį maistą kaip česnakai, kurie pasišalina per tavo poras“, - sako jis.