Labiausiai tikėtina: glebumas

„Penio glebumas – neišvengiamas vyrų senėjimo aspektas, susijęs su raumenų masės mažėjimu. Vis dėlto vilties pataisyti situaciją esama – tai padaro populiari plastinė kapšelio operacija. Be to, taisyklinga mityba ir fizinis krūvis padės atidėti šią bėdą vėlesniems laikams.

Labiausiai tikėtina: negrįžtamas dydžio sumažėjimas

Ne, kalba eina ne apie susitraukimą, kaip nutinka po šalto baseino. Tai negrįžtamas ir progresuojantis penio dydžio mažėjimas. Kas darosi? Normalios ląstelės, kadaise buvusios stiprios ir sveikos, yra pakeičiamos neelastingais audiniais, kurie tarsi suraukšlėja tavo aparatą.

Labiausiai tikėtina: išlinkimas

Atėjo tavo gyvenimo ruduo, o kartu su juo – penio išlinkimas. Į kairę arba į dešinę. Dėl pakartotinių traumų (tuo metu kai užsiimi sportu ar seksu) varpos audiniuose kaupėsi smulkučiai randai. Šiam procesui būdingas asimetriškumas. Kažkada tavo vyriškas pasididžiavimas buvo kaip strėlė, o senatvėje taps kaip lankas. Dar gerai, jeigu ne kaip klaustukas, nes būna ir taip. Laimei, šiandien egzistuoja injekcijos, kurios padeda atsikratyti smulkių randų. Tai botokso injekcijos, kurios leidžiamos žemiau juosmens. Sukask dantis ir galvok apie kažką gero.

Labiausiai tikėtina: erekcijos disfunkcija

Tose pačiose Jungtinėse Amerikos Valstijose daugiau kaip 30 milijonų vyrų gyvena su šia diagnoze. „Erekcijos disfunkcija – tai tarsi penio širdies priepuolis, – aiškina Vyrų sveikatos instituto direktorius Bryanas Steicksneris. – Ir jo profilaktika panaši į infarkto profilaktiką: reikia taisyklingai maitintis bei sportuoti, ir viskas bus tvarkoje“.

Rinkoje yra daugybė priemonių nuo erekcijos disfunkcijos, pradedant tabletėmis ir injekcijomis, ir baigiant implantais. Vis dėlto, jeigu įsiklausysi į B. Steicksnerio patarimus, viso to tau gali ir neprireikti. Pagaliau nors kokios teigiamos naujienos.

Galimai: vėžys

Įsitikink, kad žinai prostatos ir sėklidžių vėžio simptomus: bet kokios keistos dėmelės, paraudimai ar bėrimai, organo padidėjimas ir ypač apčiuopiami dariniai. Taip pat prisimink odos vėžį – jis labai paprastai gali atsirasti žemiau juostos, todėl atkreipk dėmesį į naujus apgamus (po 30 metų jie apskritai neturėtų atsirasti). Galiausiai, nepamiršk higienos: po apyvarpe susiformuojanti smegma yra pats stipriausias kancerogenas, kurį gamina tavo organizmas.