„Vice News“ teigimu, šis įrašas nufilmuotas ant ISIS kovotojo šalmo sumontuota kamera. Spėjama, kad vaizdai turėjo būti naudojami propagandai. Tačiau čia neišvysime drąsių teroristų žygdarbių. Atvirkščiai, vaizduose matome, kaip iš tiesų mūšyje atrodo ISIS – išsigandę, panikuojantys ir neorganizuoti.

Įrašo pradžioje matome, kaip savižudis sprogdintojas atsisveikina su kitais kovotojais ir įlipa į sunkvežimį, pažymėtą ISIS emblema.

Tada teroristas su kamera, kartu su dar trimis kovotojais, išvažiuoja į kurdų ginamą frontą. Netrukus kurdų raketa pataiko į šalia važiuojantį ISIS sunkvežimį.

Iš vaizdo įrašo akivaizdu, kad ISIS kovotojai nelabai žino, ką daro. Jiems sunkiai sekasi naudotis ginklais – vokiečių gamybos kulkosvaidžiu MG3, prieštankiniu ginklu ir savadarbėmis granatomis.

Galų gale į sunkvežimį pataiko raketa, kuri nužudo vairuotoją. Kovotai bando pabėgti iš mūšio lauko, tačiau yra sušaudomi. Spėjama, kad šį vaizdo įrašą sumontavo kurdai, paėmę medžiagą iš negyvo ISIS kovotojo.

Kad ir kaip „Vice News“ gavo šiuos vaizdus, jie parodo tikrąją karo Irake realybę, kuri gerokai skiriasi nuo ISIS propagandos skleidžiamų vaizdų.