Dauguma vaikinų dar besimokydami vidurinėje mokykloje sužino, jog lytinio akto nutraukimas nėra pakankama apsaugos priemonė nuo nėštumo ar ligų, kurios plinta lytiniu keliu. Tačiau pasak žurnalo „Conception“, 33 proc. vyrų pastaruoju metu naudojosi šiuo nėštumui užkertančiu kelią būdu. Idealiu atveju, žinoma, tai suveikia. Anot mokslininkų iš Prinstono universiteto, tikimybė pastoti sudaro 4 proc. per metus. Visgi raktinis žodis – idealus. Kaip žinome, pasiekti idealą yra sudėtinga. Įprastai tikimybė pastojant naudojant nutrauktą lytinį aktą išauga iki 22 proc.

Idealiais atvejais mokslininkai laiko tuos, kurių metu vyro sperma visiškai nepaliečia moters makšties ar jos genitalijų, teigia šeimos planavimo vyriausiasis gydytojas Raegan McDonald-Moseley.

Įprastais atvejais, kurių yra žymiai daugiau, aktas yra nutraukiamas per vėlai arba vyras nemoka kontroliuoti ejakuliacijos. Aišku, kad tai stipriai padidina nėštumo tikimybę, rašo leidinys „Men's Health“.
Spermatozoidai yra labai judrūs, todėl būk tikras, kad jie nukeliaus iki ten, kur jiems reikia. Vertėtų nepamiršti ir to fakto, kad išskyrose, kurios išsiskiria sekso metu, taip pat gali būti tam tikras kiekis spermatozoidų. Trumpai tariant, net jeigu tu viską atliksi idealiai (kas yra labai sunku), šis būdas vis tiek nesuteikia garantijos.

„Jei nesi užtikrintas, verčiau jau pasinaudok tinkamesne kontracepcija“, – teigia Moseley. Spiralės beveik garantuoja užtikrintumą. Pasikalbėk su savo drauge, gal ji pasiryš tokiam žingsniui. Palyginimui, prezervatyvai idealiu atveju apsaugo 98 proc., įprastiniu – 82 proc., o kontraceptinės tabletės – atitinkamai 99,7 ir 91 proc. saugios.

Jei jūs abu ramiai vertinate galimybę pastoti dėl nesėkmingo lytinio akto nutraukimo, štai ką tau reikia žinoti. „Kėgelio pratimai padės sustiprinti tavo tarpvietės raumenis, kas leis lengviau kontroliuoti ejakuliaciją“ – sako Moseley. Reguliarios treniruotės, pavyzdžiui, masturbacijos metu, padės tau išmokti susilaikyti. Taip pat svarbu žinoti kai kuriuos dalykus apie moters menstruacinį ciklą. Pati didžiausia tikimybė pastoti – ciklo viduryje, todėl tais atvejais verčiau naudoti patikimesnę apsaugą, pavyzdžiui, prezervatyvus. Ir nepamiršk, nepriklausomai nuo nėštumo kontrolės, akto nutraukimas neapsaugo nuo lytiškai plintančių ligų. Tokiais atvejais prezervatyvas itin naudingas.