Menininkės darbas išpopuliarėjo skandalo, kilusios feisbuke, dėka – būtent čia ji publikavo savo paveikslo nuotrauką, sulaukusios tokios audringos reakcijos, jog socialinio tinklo administracija pašalino šią nuotrauką.

Pasak menininkės, būtent dėl kilusios audringa reakcija ir gausybės grasinimų, kuriuos ji gauna iš milijardieriaus šalininkų, ji nutarė paveikslo nedemonstruoti Amerikos meno galerijose. „Londonas visada išsiskyrė laisvės pojūčiu, kai kalbama apie meną, ir nebijo rodyti nevienareikšmiškai vertinamus kūrinius, iššaukiančius diskusijas“, - sako menininkė.

Artėjant prezidento rinkimams, Amerikos visuomenė vis labiau kaista. Kartais pilietinės pozicijos išreiškiamos itin originaliais ir gana pikantiškais būdais.

Neseniai žinoma amerikiečių komikė, aktorė, rašytoja ir televizijos laidų vedėja Chelsea Handler, nepaisydama savo 41 metų, ryžosi pikantiškai asmenukei – savo paskyroje patalpino nuotrauką, kurioje ji vilki tik juodas siaurikes, o ant jos nugaros ir strėnų užrašytas palinkėjimas D. Trumpui: „Trump Is A Butt Hole“ (nepadorus D. Trumpo apibūdinimas – red. pastaba).

Sometimes we swim above water and sometimes we swim on the sea floor. I'll meet you wherever you are.

A photo posted by Chelsea Handler (@chelseahandler) on Apr 4, 2016 at 12:02pm PDT

Savo požiūrį į turtuolį, garsėjantį tiesmukiškais pasisakymas, išreiškė ir jaunoji Amerikos sekso bomba Courtney Stodden – 21 metų mergina paplūdimyje pasirodė vilkėdama baltą bikinį, ant kurio kelnaičių iš toli švietė užrašas „Dump Trump“.

Courtney Stodden. Vida Press nuotr.