Iki šiol daugelis televizijos žiūrovų prisimena ir 2001 metų „Robinzonų: sezone dalyvavusį kaunietį Lina Samašką. Tvirtai nuaugęs lietuvis tą kartą pateko į bendro Lietuvos, Latvijos ir Estijos projekto finalą, tačiau dėl savo charakterio ypatybių tautiečių buvo vertinamas prieštaringai.

Linas Samaška 2001 m. TV3 nuotr.

Tačiau jei dabar, 2015-aisiais, Lietuvos televizijos žiūrovai išvystų Liną Samašką gatvėje, sunkiai jį atpažintų – vyras atrodo radikaliai pasikeitęs, užsiauginęs vešlią barzdą.

Linas Samaška 2015 m. Loretos Kondratės nuotr.

„Robinzonas“ sutiko dalyvauti specialioje fotografės Loretos Kondratės, vizažistės Gintės Ramutytės ir stilistės Mildos Kuliešiūtės-Jašinskienės fotosesijoje, skirtoje tarptautinei vyro dienai, švenčiamoje šešiasdešimtyje pasaulio šalių (Vyro diena švenčiama ir pirmąjį lapkričio šeštadienį).

„Šiuolaikinis vyras išsaugojo nemažai savybių, įgytų prieš tūkstančius metų. Bet daugelis dalykų yra ir pakitę. Ypač pastarąjį šimtmetį, - įsitikinęs ekstremalas, televizijos realybės šou „Robinzonai“ dalyvis Linas Samaška. - Ši šventė mūsų visuomenėje nėra prigijusi. Ji skirtingose valstybėse būna minima netgi vis kitomis lapkričio dienomis. Tai viena iš priežasčių, kodėl ne kažkuri konkreti data, o visas paskutinis rudens mėnuo yra vadinamas „barzdotu“ ir skirtas priminti vyrams apie galimas grėsmingas ligas“.

Pasak Lino Samaškos, jis mėgina gyventi pagal savo taisykles. „Esu susikūręs taisyklių rinkinėlį, kurio visada paisau. Pavyzdžiui, manau, kad riedantys akmenys nesamanoja ir nedaryti kitiems reikėtų to, ko nenori sau“, - sakė L. Samaška. Jo nuomone, tikras vyriškumas yra mokėti atsakyti už tuos žodžius, kuriuos ištarei garsiai. „Robinzono“ teigimu, šiuolaikinė visuomenė labai švaistosi pažadais, kurių net neketina pildyti. Ekstremalas sako vertinąs tik tuos vyrus, kurių žodis yra tvirtesnis nei parašas.

Linas Samaška 2015 m. Loretos Kondratės nuotr.