2 metrų ūgio vyras, kuris iš paliegusio, 70 kg sveriančio paauglio tapo 146 kg sveriančiu milžinu, jau turi daugiau nei 120 tūkstančių savo paskyros „Instagram“ sekėjų, ir ši armija kasdien vis didėja.
Martynas Fordas, kilęs iš nedidelio Anglijos miestelio, pirmą kartą nutarė nueiti pakilnoti sunkumų į sporto salę po to, kai dėl gautos traumos nebegalėjo žaisti kriketo, be to, pradėjo kristi jo svoris, rašo „Daily Mail“.

Dabar 146 kg sveriantis 33-ejų metų vyras valgo kas valandą, per savaitę maistui išleisdamas apie 350 eurų.

Martynas pagal savo metus visada buvo aukštas ir stiprus. Jis nuo 11 metų domėjosi fitnesu, paauglystėje žaidė kriketą už „Warwickshire“ komandą. Tačiau būdamas devyniolikos patyrė traumą ir dėl to prarado savo formą.

Martynas Fordas - paauglystėje ir dabar. Instagram nuotr.

„Trauma mane paveikė gana skaudžiai ir aš tiesiog psichologiškai pasidaviau, – pasakoja M. Fordas. - Manau, kad treniruočių nebuvimas ir depresija nuvedė mane tiesiai prie formos praradimo“.

Tačiau jis sako, kad būtent jo paliegęs kūno sudėjimas po traumos buvo tai, kas jį paskatino nueiti į sporto salę, kai jam buvo 20 metų.

„Mano pirminis tikslas buvo pabandyti atgauti savo svorį, kurį praradau. Kai pasiekiau šį pirminį tikslą, tiesiog viską tęsiau toliau – priaugęs 76 kg vis dar nesustoju“, - sako Martynas.

„Kai pasiekiau savo mažiausią svorį, buvau ryžtingai nusiteikęs susigrąžinti savo formą ir būtent tada pradėjau treniruotis, - sako jis. - Svorį atgavau labai greitai ir nusprendžiau, kad tai yra būtent tai, ką galėčiau veikti toliau. Tai man buvo didelis psichologinis palengvėjimas, jaučiau, kad vėl galiu kažko pasiekti“.

Martynas taip pat grįžo į universitetą studijuoti sporto mokslų bei gilinosi į asmeninio trenerio profesijos subtilumus, pradėjo lankyti taisyklingos mitybos kursus.

Dabar Martynas turi nuosavą sporto klubą „Beta bodz“, ir labai daug sekėjų „Instagram“, kur jis deda savo nuotraukas iš treniruočių, prie jų pridėdamas fitneso patarimus ir įvairius motyvacinius prierašus.

Martynas neseniai baigė filmuotis koviniame filme „Nenugalėtas 4“, kuris turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje – tai bus jo debiutas kino pasaulyje.

„Savo dabartinius gabaritus pasiekiau per maždaug trejus ar ketverius metus, - sako Martynas. - Tada pakeičiau savo treniruočių pobūdį ir eksperimentavau su įvairiomis sporto rūšimis, sunkumų kilnojimu. Dabar tiesiog susikoncentruosiu į kardio treniruotes ir savo formos išlaikymą, nes filmuojantis kine man būtų geriau likti estetiškai patraukliam“.

„Vaidinu „Košmarą“, kuris man davė nuostabią reputaciją. Jis bjaurokas personažas – kanibalas, prievartautojas, žudikas… nuostabus pavyzdys, kuriuo galima sekti“, - juokauja Martynas.

Martynas Fordas. Instagram nuotr.

Martynas tikina, kad yra visiškai nepanašus į savo filmo personažą, tačiau, be abejo, iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti bauginančiai. „Dažnai pagaunu žmonių žvilgsnius. Jie dažniausiai nužvelgia mane, kai jau praeinu, tiesiai nežiūri. Manau, žmonės kažkiek manęs bijo, bent jau iki tol, kol su manimi susipažįsta, - sako Martynas. - Anksčiau, kol neturėjau tatuiruočių, daugiau žmonių manęs prašė su jais nusifotografuoti, tačiau dabar mano tatuiruotės juos atbaido. Daugiau žmonių manęs prašo nusifotografuoti parodose, į kurias einu dėl to, kad žmonės mane žino ir mane seka socialiniuose tinkluose, ir supranta, kad nenukąsiu jiems rankų. Tačiau, manau, eilinis žmogelis greičiausiai į mane pažiūrėtų ir pagalvotų, kad esu kažkoks beprotis“.

Martynas Fordas. Instagram nuotr.

Martynas sako, kad stengiasi išvengti situacijų, kuriose žmonės galėtų bandyti kažką sau įrodinėti iškviesdami jį į dvikovą: „Negeriu alkoholio, todėl mieliau renkuosi vakarienę, o ne triukšmingus vakarėlius su draugais. Socialiniuose tinkluose kai kurie žmonės ant manęs lieja savo pyktį, tačiau, kai susiduria su manimi akis į akį, niekas nieko nebesako“.

Tai nestebina, turint omeny, kad šis vyras gali kojomis suspausti 750 kg – beveik tiek, kiek sveria „Smart“ automobilis, ir traukti daiktus, sveriančius kaip storiausia Didžiosios Britanijos moteris – 350 kg.

Martynas treniruojasi maždaug valandą, keturis kartus per savaitę. Jis pabrėžia, kad poilsio pertraukėlės tarp sesijų yra tokios pat svarbios.

Jo dieta taip pat vaidina svarbų vaidmenį ir jis vien tik savo maistui išleidžia apie 350 eurų kiekvieną savaitę. „Valgau kas valandą – vištieną, žuvį, kiaušinių baltymus, ruduosius ryžius, bulves, labai daug daržovių ir geriu daug vandens“, - sako jis.

Martynas ir jo 26-erių metų draugė Sacha Stacey turi trijų metukų dukrytę Imogen. Martynas sako, kad Imogen „neleidžia jos sodintis ant pečių, jai tai nepatinka. Ją galiu pasisodinti tik ant kelių“.
„Šįryt ją nuvežiau į mokyklą ir į mus iš tiesų spoksojo keli žmonės, o išsižioję vaikai žiūrėjo į mane užvertę galvas, lyg klausdami: „kas tai yra?“, - nusijuokė anglų milžinas.